Lukk søk

Stor interesse for Brussel-seminar

Kun tre uker etter lansering er Avfall Norges kurs om europeisk avfallspolitikk fulltegnet. Turen går til Brussel, og på programmet står innføring i EU-systemet, møte med Europarlamentarikere og et innblikk i fremtidens rammevilkår for bransjen.
Av: Cecilie Lind | Publisert: 3. april 2017

2017 er et viktig år for avfalls- og gjenvinningsbransjen. Flere av rammevilkårene for bransjen utformes og endres i EU denne våren, samtidig som det ventes en ny stortingsmelding om sirkulær økonomi her hjemme.

«Det er viktig for oss at våre medlemmer møter de som utformer den europeiske avfallspolitikken, da denne også vil gjelde for Norge,» sier Torbjørn Sølsnæs, kommunikasjonssjef i Avfall Norge.

Det nye seminaret gir en innføring i hvordan regelverket utformes, og deltakerne får en unik anledning til å møte og dele erfaringer med beslutningstakere i Europa.

«Her ble plassene revet unna, og det er tydelig at representanter både fra den kommunale og private sektoren i bransjen ønsker mer innsikt i hvordan regler skrus sammen i EU. Dette tilbudet skal vi videreutvikle,» fortsetter Sølsnæs.

Deltakere vil lære om EUs bestemmelser rundt sirkulærøkonomien, fremtidige rammer for energigjenvinning og mye mer. Seminaret vil gi et dypt innblikk i hvordan EU og ESA jobber, og vil avsluttes med en rundebordssamtale med deltagere fra EU-institusjonene og flere interesseorganisasjoner i Brussel.