Bli med på Circular Monday 2021

Circular Monday arrangeres 22. november som en global motreaksjon til Black Friday, med fokus på ombruk, reparasjon og leie. Avfall Norge har fått rollen som organisator i Norge og skal samle norske aktører som bidrar til mer sirkulært forbruk på en felles plattform.

Av: Avfall Norge | Publisert: 26. september 2021


Avfall Norge er i år tildelt rollen som organisator for den globale bevegelsen Circular Monday. Circular Monday skal fremme sirkulært forbruk og være en bærekraftig motpol til forbruksdagen Black Friday.

Konseptet går ut på å fremme grep den enkelte forbruker kan ta for å bidra til en mer sirkulært forbruk. Formålet er å promotere konseptets budskap - fremtiden er sirkulær!

En felles plattform

Circular Monday skal samle aktører som bidrar til å fremme sirkulært forbruk på en global plattform. Plattformen på circularmonday.com skal fremme aktører som tilbyr leie, reparasjon eller ombruksartikler.

Her kan man sende inn tips til aktører som bør fremmes eller selv registrere seg som en "buddy". Databasen oppdateres fortløpende.

- Vi oppfordrer aktører og organisasjoner å ta kontakt med oss dersom de vil bidra til å fremme sirkulært forbruk og være en av bidragsyterne på plattformen sier administrerende direktør Cecilie Lind.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Søker aktører som vil bidra

Avfall Norge ønsker at Circular Monday skal bli en etablert motsats til Black Friday og ønsker så mange som mulig blir med på laget for å fremme ombruk, reparasjon fremfor masseforbruk.

- Avfall Norge håper så mange som mulig vil bidra gjennom å gi oppmerksomhet rundt Circular Monday. Dette kan man gjøre gjennom å dele sine tips og tilbud som bidrar til et sirkulært forbruk i sine sosiale kanaler. Tagg innleggene med hashtag #circularmonday, sier Cecilie Lind.

Ekstra fokus på tekstil, matsvinn og elektronikk

Avfall Norge ønsker i år å rette et ekstra fokus mot nordmenns forbruk av tekstil, mat og elektronikk. Gjenvinningsbransjen er daglig vitne til resultatet av nordmenns kjøpe- og sorteringsvaner.

- Vi håper at vi gjennom Circular Monday kan fremme noen gode eksempler på hva hver enkelt av oss kan gjøre for å redusere forbruket og ta mer bærekraftige valg, sier Cecilie Lind.

Bransjeorganisasjonen Avfall Norge representerer hele gjenvinningsbransjen og mener bransjen er avgjørende for å lykkes med en grønn omstilling.

- Vi har mange aktører i landet som gjør en formidabel innsats for å ta vare på ressursene som samles inn. De historiene mener vi fortjener en ekstra oppmerksomhet i forbindelse med Circular Monday, avslutter Lind.

Om Circular Monday

Circular Monday ble opprettet i 2017 i Malmø av oppstartsbedriften Repamera AB, som driver med tekstilreparasjon. De så et behov for en motsats til Black Friday, som fremmer konsum og forbruk. Alle involverte, både organisasjoner og enkeltpersoner, bidrar frivillig.

Nettsiden er en database for sirkulære forretninger. Mange av de opplastede forretningene deltar på shoppingdagen gjennom rabatter, eventer og slipper nyheter. Circular Monday er alltid mandagen før Black Friday.

https://www.circularmonday.com/

Avfall Norge er i 2021 organisator for å samle norske aktører.

Følg oss og bidra med #CircularMonday!

Har du innspill eller ønsker å bidra?

Relaterte artikler

Se flere nyheter