Avfall Norge og ISWA setter likestilling på agendaen

Tirsdag 8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Dagen vil bli markert av ulike organisasjoner og bedrifter over hele verden. Gjenvinningsbransjen er intet unntak.

Av: Sara Wilsgaard | Publisert: 25. februar 2022

Avfall Norge inviterer til digitalt frokostseminar i anledning den internasjonale kvinnedagen. Gjenvinningsbransjen har lenge vært mannsdominert, men Avfall Norge mener det er tydelige tegn på at noe er i ferd med å skje. Flere kvinner inntar topposisjoner og bransjens kompetanseløft, REdu, opplever overvekt av kvinneligere søkere. Likevel er det fortsatt en vei å gå før det blir like vanlig å være kvinne som mann i flere av bransjens stillinger.

Får besøk av statssekretær, toppledere og unge i bransjen

Avfall Norge har invitert en rekke gjester fra bransjen med i studio for å reflektere litt rundt økt interesse for bransjen og hvordan man kan utjevne ubalansen som finnes. Med seg i studio deltar Janicke Andreassen, Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Ingrid Therese Tjøsvold, Divisjonsdirektør i NG Vekst, Synnøve Bjørke, Adm dir i Romerrike Avfallsforedling, Tiril Susan Bratt, Assisterende Produksjonsdirektør i NG Oslofjord, Espen Mikkelborg, leder i nettverket Unge i Gjenvinningsbransjen, Jørgen Bakke Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt i Renovasjons- og gjenvinningsetaten og Cecilie Lind, administrerende direktør i Avfall Norge.

Frokostmøtet er digitalt og finner sted 8. mars kl 08.30-09.30

Meld deg på frokostmøtet her.

ISWA inviterer til webinar

Samme dag inviterer ISWA-nettverket Women Of Waste (WOW!) til gratis webinar kl 14.00.

Women of Waste ble i sin tid etablert av kvinner i bransjen for å sette søkelyset på kvinners arbeid og prestasjoner. WOW! utforsker koblingen mellom kjønn og bærekraftig avfallshåndtering og gjenvinningssystemer for å forbedre avfallshåndteringen generelt gjennom å styrke kvinner i sektoren. I anledning den internasjonale kvinnedagen inviterer de til webinar.

På webinaret setter WOW! fokus på de positive endringene i verden knyttet til avfallshåndtering og kvinners rolle i bransjen. Sakte men sikkert blir nye retningslinjer og muligheter implementert av lokale og globale organisasjoner for å støtte kvinners arbeidssituasjon og bidra til bedre og tryggere arbeidsplasser.

WOW! vil også presentere noen av deres funn fra deres Global Survey ll som undersøker kvinners ambisjoner og utfordringer på jobben.

Webinaret har med seg ulike aktører fra ISWA, USAID, UNEP, Grid-Arendal m.fl.

Webinaret er åpent for alle.

Meld deg på her.


Kontakt oss

Sara Wilsgaard

Medlemsansvarlig
Avfall Norge
Ansvar: Medlemskommunikasjon, bærekraft og ombruk.
Telefon:  95707878