Avfallsreduksjon i fokus i Norge og Europa

Denne uken er det europeisk uke for avfallsreduksjon og over hele EU foregår det aktiviteter som setter fokus på avfallsreduksjon og mer sirkulært forbruk.

Av: Avfall Norge | Publisert: 22. november 2021

Denne uken er det en rekke aktiviteter som setter lys på aktiviteter og tiltak som kan bidra til å redusere avfallsmengdene.

European Week for Waste Reduction

I år utfordrer European Week for Waste Reduction aktører til å samarbeide for å forme sirkulære samfunn mot felles mål om å forhindre avfallsproduksjon. Små samfunn kan spille en viktig rolle i overgangen til bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre. European Week for Waste Reduction oppfordrer alle organisasjoner (frivillige organisasjoner, grasrotbevegelser, bedrifter, utdanningsinstitusjoner, offentlige myndigheter), så vel som enkeltborgere som tilbyr avfallsforebygging, tilbaketaking, ombruk, resirkulering og kompostering, bør involveres for å nå målene om null avfall. Det overordnede målet er å jobbe mot en verden med mindre avfall.

Les mer om European Week for Waste Reduction

Ombruksuka

Renovasjon- og gjenvinningsetaten i Oslo og Trondheim renholdsverk arrangerer denne uken ombruksuka. Som en del av uken er det planlagt en rekke aktiviteter i samarbeid med andre aktører for å sette fokus på økt ombruk og reparasjon.

Les mer om ombruksuka i Oslo

Les mer om ombruksuka i Trondheim

Circular Monday

Mandag 22. november arrangeres Circular Monday, en global motreaksjon til Black Friday, med fokus på gjenbruk, reparasjon, leie og bærekraft. Avfall Norge samler norske aktører som bidrar til mer sirkulært forbruk på en felles plattform og vil ha fokus på sirkulært forbruk hele uken.

Les mer om Circular Monday.

Oppfordrer bransjen til deltagelse gjennom uka

Dersom du trenger inspirasjon kan du finne flere forslag til hvordan fremme avfallsreduksjon på ewwr.eu.

Du kan bidra med å legge ut forslag til hvordan man kan bidra til avfallsreduksjon for eksempel gjennom reparasjon, leie eller ombruk.

Relaterte artikler

Se flere nyheter