Bedre anskaffelser i bransjen

Avfall Norge lanserer eget prosjekt for bedre anskaffelser, og tar opp temaet på flere areanaer utover høsten.
Publisert: 4. oktober 2017

RenoNorden-konkursen rammet mange kommuner i september i år. I fjor høst opplevde Oslo kommune store utfordringer med innsamlingen av avfall. Samtidig slår ny forskrift om offentlige anskaffelser fast at der miljø brukes som tildelingskriterium, bør det som hovedregel vektes minimum 30 prosent.

Derfor skal Avfall Norge sammenstille viktige erfaringer rundt anskaffelser i et eget prosjekt, og arrangerer også et bransjeseminar om bedre anskaffelser 22. november i samarbeid med Maskinentreprenørenes Forbund og Norsk Industri.

Bedre anskaffelser for bransjen

Prosjektet for bedre anskaffelser er et samarbeid mellom flere av Avfall Norges medlemmer. Dette har dannet grunnlaget for en egen faggruppe for bestillere. Målet er å få til bedre anskaffelsesprosesser for kjøp av tjenester innen avfall og gjenvinning, og Avfall Norge har også opprettet et samarbeid med Difi for å lage retningslinjer for grønne anskaffelser.

- Anskaffelser er virkelig et ess i ermet vi har som bestillere. Setter vi riktige kriterier kan vi påvirke markedet i den retningen vi ønsker, og drive oss mot sirkulærøkonomien, sier Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge.

Prosjektet skal også hjelpe bestillere å sette de riktige kriteriene, vise hvordan man vekte miljø og hvordan man skal dokumentere prosessen etter lovverket.

Eget seminar om kommunalt ansvar i oktober

Anskaffelser blir også et tema på seminaret om kommunalt ansvar 18. oktober, der flere vil dele sine erfaringer rundt RenoNorden-konkursen, og hvordan vi kan samarbeide for bedre løsninger.

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter