Bossnettet i Bergen hevder seg i verdenstoppen

Bossnettet i Bergen fortsetter å få internasjonal oppmerksomhet. Denne uken var BIR med i finalen for Smart City-løsninger i Barcelona.
Av: Sara Wilsgaard | Publisert: 16. november 2018

Kåringen av årets «Urban Environment» fant sted under Smart City Expo World Congress onsdag 14.november. BIR Nett var nominert, men måtte se seg slått på målstreken av Kina, som vant med en løsning for smarte bygninger.

- Vi var i sterk konkurranse med Brasil, Argentina, USA, Polen og Kina, som alle presenterte innovative løsninger til smarte byer. At vi var blant topp seks i verden synes jeg uansett er bra, sier daglig leder i BIR Nett, Terje Strøm i en pressemelding.


Stadig flere får øynene opp for at smarte og gode avfallssystemer er avgjørende for en vellykket og moderne infrastruktur.  

- Det at avfallsløsninger får en status som samfunnskritisk infrastruktur i smarte byer, er veldig bra og inspirerende for videre utvikling av tjenesten. Jeg vil berømme våre lokale politikere og største eier, Bergen kommune, for at de har støttet og heiet frem bossnettet i Bergen, forteller han videre.

Videopresentasjon

Under prisutelingen fikk BIR mulighet til vise frem Bossnettet i praksis.

Vunnet priser tidligere

I august i år vant BIR Nett prisen for årets internasjonale infrastrukturprosjekt, International Federation of Municipal Engineering (IFME) i konkurranse med en rekker prosjekter fra hele verden.

Fakta om Bossnettet i Bergen

Bossnettet er et lukket rørsystem som frakter restavfall, plast, papp og papir gjennom et rørnett som snart dekker hele Bergen sentrum. Når systemet står ferdig i 2022 vil 15.000 husstander og bedrifter sende avfallet sitt i rør til terminaler i utkanten av Bergen sentrum.

Kontakt oss

Sara Wilsgaard

Medlemsansvarlig
Avfall Norge
Ansvar: Nettsider, medlemskommunikasjon, CRM, Årskonferansen
Telefon:  95707878

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter