Brann ved Revacs anlegg i Vestfold (oppdatert 28. mai)

Tidlig søndag morgen kom nyheten om brann i Revacs avfallsanlegg i Re kommune i Vestfold. Brann- og redningstjenester jobber med å få brannen under kontroll.
Av: Avfall Norge | Publisert: 27. mai 2018

Oppdatert mandag 28. mai

  • Situasjonen i forbindelse med brannen på Revac AS i Re kommune i Vestfold er uforandret.
  • Nærmere 90 husstander ble evakuert natt til mandag, og evakueringen opprettholdes inntil videre.
  • Brannvesenet forventer at brannen kan utvikle seg i løpet av dagen; den kan blusse opp noe som kan medføre røykutvikling på stedet.
  • Nødetatene overvåker situasjonen fortløpende.

Pressemelding fra Revac

Søndag 27. mai opplevde vi dessverre brann i vårt behandlingsanlegg på Linnestad Næringsområde i Re kommune, Vestfold. Revac AS bistår nå redningsetater og myndigheter med å få kontroll på situasjonen.

– Vi jobber nå tett sammen med offentlige myndigheter for å få oversikt over situasjonen og omfanget av skadene på bygget. Det viktigste for oss er å begrense potensielle skader på nærmiljøet. Samtidig er vi glad for at ingen ble skadet i brannen, sier Anders Aas, daglig leder i Revac AS.

– Vi har nå hentet inn byggteknisk kompetanse på anlegget for å vurdere skadeomfanget nærmere. Når dette er klart vil vi kunne si mer om muligheten for når vi kan være tilbake i normal drift, sier Aas.

 

  • Det er rapportert at tre ansatte har fått helsebehandling etter at det brøt ut brann i Revacs avfallsanlegg i Re kommune i Vestfold. 
  • Giftig røyk kommer fra anlegget, og politiet opplyser at husstander på 150 - 180 bostedsadresser nå evakueres.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til brannen.

– Dette kan ta lang tid, kanskje opptil et døgn. Vi må vurdere evakuering forhold til beboerne på Linnestad senere i dag, sier brannsjef Bjørn Olav Pettersen til Tønsberg Blad.

For løpende oppdatering om utviklingen i saken anbefales Tønsberg Blads live-rapportering.

Kontakt oss

Torbjørn Sølsnæs

Avfall Norge
Telefon:  48867925
E-post: