Gratulerer til BIR med internasjonal pris!

I konkurranse med 27 andre land stakk bossnettet i Bergen av med seieren for årets internasjonale infrastrukturprosjekt. Vi gratulerer!
Av: Mona Sæther | Publisert: 31. august 2018

BIR mottok mandag kveld mandag kveld prisen for årets internasjonale infrastrukturprosjekt. Kåringen skjedde under verdenskonferansen for kommunalteknikk, IFME, i Kansas City. 

- Innen tradisjonell avfallstømming har det vært lite fornying og innovasjon. Vi er glade for at prosjektet får anerkjennelse og forhåpentligvis kan være til inspirasjon for andre, smiler en fornøyd daglig leder i BIR Nett, Terje Strøm.

Bergen har satset tungt på innovative avfallsløsninger som del av den samfunnskritiske infrastrukturen.

- Byer over hele verden trenger å tenke nytt om infrastruktur for avfall. Flott at BIR får denne type anerkjennelse for sin løsning. Dette viser at det er viktig å tenke innovasjon, også i avfallsbransjen, sier Nancy, direktør i Avfall Norge. Om bossnettet i Bergen

I 2008 ga byrådet i Bergen en historisk bestilling til BIR: "Revolusjoner avfallsløsningen og legg om fra spann til rør". Den 26. oktober 2015 var starten på en revolusjon i Norge. De første kundene kunne kaste avfallet sitt i Bergens nye ‘’bossnett’’. 

Bossnettet er et lukket rørsystem som frakter restavfall, plast, papp og papir gjennom et rørnett som snart dekker hele Bergen sentrum. Når systemet står ferdig i 2022 vil 15.000 husstander og bedrifter sende avfallet sitt i rør til terminaler i utkanten av Bergen sentrum.

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter