Introduksjon til digitalisering

I februar setter Avfall Norge digitalisering på dagsorden. Det betyr digitalisering i alle kanaler; på Avfallsforsk sine fredagswebinarer, i podcastene, og selvfølgelig på Digitaliseringseminaret 2021.

Av: Anna Fagerheim | Publisert: 5. februar 2021 | Fagområde: Digitalisering

Fredagens Avfallsforskwebinar var en introduksjon til temaet.

EU’s miljøbyrå publiserte nylig en ny rapport som peker på at avansert digital teknologi kan spille en avgjørende rolle i gjøre bransjen vår mer sirkulær og bærekraftig. På forrige ukes webinar med Avfallsforsk fikk vi et godt eksempel på hvordan det kan gjøres i praksis ved Ola Holm og Torbjørn Evjen gjennomgang av samarbeidsprosjektet i Trøndelag og Nordland ReIT. Der har IKSene, TRV Gruppen AS og Sopra Steria gått sammen for å etablere og utvikle en felles digital utviklingsmotor for selskapene. De ønsker andre IKSer velkommen i samarbeidet!

I tillegg presenterte Silje Morlandstø fra Digital Norway deres læringstilbud innen digitalisering, som spenner fra korte enkeltkurs til lange programmer. Alt rettet mot hvordan særlig små og mellomstore virksomheter kan ta i bruk digitaliseringens muligheter samt få fart på omstilling og innovasjon. Videre presenterte Anders Waage Nilsen i WasteIQ Industri 4.0.

Denne uken er temaet digital stategi og modenhet. Husk å meld deg på her!

Er du usikker på hva Industri 4.0 er eller nyskjerrig på høre mer. Hør Anders Waage Nilsen i Avfall Norges podcast Sirkulér.

Kontakt oss

Håkon Bratland

Fagrådgiver
Avfall Norge
Ansvar: Innsamling, sortering og materialgjenvinning
Telefon:  97578502

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter