REdu får talentene inn i bransjen

Flere av studentene som har hatt internships eller deltatt på REdu sine aktiviteter har nå fått jobb i bransjen.

Av: Avfall Norge | Publisert: 18. september 2019

REdu startet som et Avfall Norge-prosjekt i 2016 med hensikten å styrke kompetansen i bransjen, styrke avfallsfagene og koble studenter med bransjen og gjennom dette få flere talenter inn. Gjennom godt samarbeid med universitetene, REdu -partnere, kommunikasjon og aktiviteter har studentenes interesse for bransjen økt i et enormt tempo. I tillegg opplever bransjen selv en stor verdi i å inkludere studentene. Totalt 68 studenter har hatt internships over hele landet de tre siste årene. Vi har gjennomført syv IDEatons og fem studentgrupper har pitchet sin ide for sirkulærøkonomi på hovedscenen på Årskonferansen.

- Ved å invitere studentene til bransjens møteplasser og involvere dem å finne løsninger på aktuelle problemstillinger, får vi nye perspektiv og nye ideer som inspirerer bransjen til nytenkning. Samtidig gir det studentene et godt innblikk i hva bransjen handler om. Dette er noe vi vil fortsette med og videreutvikle, sier Silje Marie Rosenlund, leder for Medlem og Marked i Avfall Norge og ansvarlig for Årskonferansen.

Ragn-Sells er en av 16 partnerne som finansierer REdu.

- Vi er med i REdu fordi det er et kjempeviktig initiativ for å få rekruttert ny kompetanse til bransjen vår, sier Raymond Borgersen, Regionsjef Øst i Ragn-Sells

Se videoen fra REdu IDEaton i 2019.


Et godt utstillingsvindu

Ernes Cereku deltok på årets IDEaton med Raymond Bjøntegård og Ingrid Staveland Reppe og pitchet sin ide “Pelleboks” på scenen, til stort engasjement blant deltakerne. Ernes har nå fått deltidsjobb hos Norsk gjenvinning. Ingrid Staveland Reppe hadde internship i Norwaste, og jobber der nå fast en gang i uken.

- Jeg kunne ikke så mye om bransjen før REdu IDEaton, sier Cereku. - Det var en veldig spennende reise fra å lage en ide i løpet av noen timer, til å presentere ideen på Årskonferansen. Det som var enda mer spennende var responsen som vi fikk av deltakerne. Alle var interesserte i å kontakte og samarbeide med oss. Det var en gylden mulighet, det var veldig lærerikt og åpnet dørene for arbeidsmulighetene våre, sier Cereku, som gleder seg til å ta fatt på oppgavene i Norsk gjenvinning.

Thomas Mørch fra Norsk Gjenvinning kaller REdu og Årskonferansen et godt utstillingsvindu for unge talenter.

- Vi synes det er flott å kunne gi flinke studenter en relevant arbeidsplass gjennom studiene, det tilfører oss kompetanse og arbeidskraft, samtidig som de får verdifull erfaring. I beste fall så finner vi hverandre så godt at det ender med fast ansettelse etter avslutning av studier, sier Mørch.


Caja, Stella, Marie og Anne var de første som presenterte sin ide “Scan and throw” på Årskonferansen i 2017. Caja jobber nå som overingeniør hos Oslo kommune Renovasjonsetaten, Stella som analytiker i PA Consulting Group, Maria er Miljørådgiver i Multiconsult og Anne skriver masteroppgave for Renovasjonsetaten.

Ida Kristina Sole Semb, hadde summer internship med REdu i 2017 og 2018, skrev masteroppgave om resirkulering av plast og deltok på Årskonferansen. Nå har hun fått jobb som Junior Product Manager i Tomra Sorting Solutions i Tyskland. Se hennes video om hva REdu har betydd!

Hva skjer i 2020

- Frist for søknad til internships: 17 februar

- REdu IDEaton i januar/februar - ta kontakt hvis interesse

- Avfall Norges årskonferanse: 16. - 18. juni

Ønsker du å vite mer om REdu, være partner eller ta inn en intern i 2020, eller er student og ønsker å delta på noen av våre aktiviteter?

Ta kontakt og følg med på REdu Facebook!

Kontakt oss

Jens Måge

Fagrådgiver
Avfall Norge
Ansvar: Bioavfall, tekstiler, biologisk behandling
Telefon:  92292262

Silje Marie Rosenlund

Leder medlem og marked
Avfall Norge
Ansvar: Medlemverving- og oppfølging. Avfall Norges årskonferanse, arrangement. Prosjekter: REdu og tekstil
Telefon:  47179706

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter