Rekordmange studenter har søkt seg til bransjen!

Interessen for årets Summer Internships gjennom REdu har vært fantastisk. Aldri før har vi mottatt så mange søkere.

Av: Mona Sæther | Publisert: 19. februar 2019

Smakebit på mulighetene i bransjen


Fredag 15.2. gikk fristen for å søke summer internships 2019 gjennom REdu ut, og over 100 studenter søkte seg til bransjen.

- Målet er at studenter skal få en smakebit på mulighetene i bransjen, og samtidig kunne jobbe med masteroppgave eller andre faglig relevante prosjekter, sier Jens Måge, prosjektleder for REdu.

REdu ønsker at flest mulig skal få muligheten til å prøve seg i bransjen og har åpnet for at flere selskap kan henge seg på!

Studentene løser oppgaver i bedriften (mens du tar ferie)

Det er mange ulike oppgaver som kan egne seg for REdu-kandidatene.

- De kommer fra et mangfold av studieretninger, og det er god sjanse for at en dyktig student er klar for å gå løs på nettopp din bedrift sitt problem, sier Måge.

Tidligere oppgaver har favnet alt fra utredningsoppgaver, dokumentasjon og forskning, kommunikasjon, salg og publikumskontakt. Alle fagretninger er relevante og studentene har bl.a. jobbet med materialgjenvinning, avfallsreduksjon / gjenbruksstasjoner, farlig avfall, biologisk behandling (biogass, larveproduksjon mm), energigjenvinning og internasjonalt arbeid.

Studentene jobber selvstendig og bidrar med nye ideer inn i bedriften.

Tre gode grunner for å ansette en Summer Intern

1. Studenter har nye og innovative perspektiver. De arbeider selvstendig noe som kan bidra til å effektivisere eksisterende arbeidsprosesser.

2. Gir studenter verdifull og virkelighetsnær arbeidserfaring som bransjen har bruk for.

3. Studenter er gode ambassadører for bransjen og kan komme tilbake som fremtidige medarbeidere eller kunder.

Hva med oppfølging i løpet av sommeren?

De 5-8 ukene et internship varer kan deles opp gjennom sommeren og tilpasses organisasjonens ferieavvikling.
Studentene settes inn i oppgaven i starten av sitt internship og vil jobbe selvstendig med oppgaven gjennom sommeren med avtalt oppfølging og rapportering underveis. Vi anbefaler at man lager en tidsplan med fremdriftsplan og mål for når de ulike oppgavene skal være avsluttet.

Noen selskaper har praktisert at studentene som avslutning presenterer resultatene for ledergruppen og/eller internsamling i bedriften. Det er inspirerende for både bedriften og studentene.

Det kan være en fordel å ansette flere studenter i samme bedrift. Studentene får da et arbeidsfelleskap gjennom sommeren og kan bruke hverandre som sparringspartner.

Gode tilbakemeldinger

REdu-programmet har svært gode tilbakemeldinger fra både studenter og bedrifter. Klikk her for å lese mer om hva studentene jobbet med i 2017 og 2018 og hva de hadde å si om sitt internship.

I fjor søkte over 80 studenter seg til å bli Summer Intern, 8 avfallselskaper åpnet dørene for 18 studenter med stor suksess. I år har vi satt oss mål om 30 plasser. Vil du bidra til å ta imot studentene gjennom REdus Internships-program?

REdu vil ha flere med på laget!

Internships-programmet forutsetter ikke full REdu-deltakelse, men det gir fordeler å delta som REdu-partner ved at man får tilgang til studentene først og man blir involvert i flere REdu-aktiviteter og får tilgang til studentnettverket.

Interessert? Ta kontakt med jens.maage@avfallnorge.no / t 922 922 62