Lukk søk

Samarbeidet om løsninger

Ansatte i kommuner og interkommunale selskap har jobbet på spreng i lang tid for å få på plass gode løsninger ved eventuell RenoNorden-konkurs.
Av: Avfall Norge | Publisert: 21. september 2017

- Kommunene og de interkommunale selskapene har håndtert en vanskelig situasjonen svært godt så langt. Det har vært et godt samarbeid også med private selskapene og et sterkt engasjement for innbyggernes tilfredshet og de ansattes vilkår, sier Strand.

Ansatte i kommunene har møttes for å få på plass og koordinere beredskapsplaner siden det ble varslet at RenoNorden kunne være i usikkert finansielt farvann i juni i år.

Bak kulissene jobber nå forvaltere og ansatte lange dager for at innbyggerne skal merke så lite som mulig til overgangen etter konkursen. Samtidig jobbes det for å sikre gode ordninger for de ansatte sjåførene som er berørt.

Innsats over hele landet

Daglig leder i RfD Johan Remmen roste beredskapsgruppa.  

- I dag har jeg lyst til å skryte av beredskapsgruppa til RfD som i hele sommer har vært forberedt på mulig konkurs i RenoNorden. Da meldingen kom mandag kveld var alle på plass etter en halv time, og 24 timer senere var ny løsning realisert, skrev han på Facebook 20. september.

- 200.000 innbyggere som kunne blitt berørt av en «søppelkrise» har knapt merket overgangen. Takk til gruppen for helt ekstraordinær innsats!

BIR (Bergensområdet) har også vært forberedt og vil i en periode gi ansvaret for innsamling til det kommunale selskapet BIR Transport AS.

ROAF (Romerike) påtar seg midlertidig ansvar for sjåførene på de aktuelle rutene, slik at innbyggerne ikke skal bli berørt.

Avfall Sør (Kristiansandregionsn) kan opplyse om at husholdningsavfallet i Kristiansand-regionen vil bli hentet som normalt ut september 2017. De jobber nå videre med å lage en avtale med Norsk Gjenvinning Renovasjon (NGR) for resten av året. Tanken er at firmaet trer inn i den eksisterende avtalen vi har med RenoNorden. Norsk Gjenvinning Renovasjon overtar ny innsamlingskontrakt med Avfall Sør fra 01.01.2018.

Delta på Avfall Norges seminar om kommunalt ansvar, hvor dette temaet settes på dagsorden.

Her finner du informasjon om alle de ulike løsningene som er valgt i kommunene som er berørt. De er en kombinasjon av å overta innsamlingen selv eller gi oppgaven til et annet privat selskap - enten i en kort periode eller over lenger tid. Oversikten oppdateres av Avfall Norge fortløpende.

- Jeg er stolt av å være en del av en bransje som viser en så sterk evne til å lære og mobilisere. Når hendelser oppstår som påvirker en hel bransje står vi sterkere når vi samler oss. Nå står vi i en storm og da er det helt sentralt at vi bruker hverandres kunnskap, hjelper hverandre og løfter hverandre opp, sier Strand. Deres innsats sier mye om engasjement og eierskapet bransjen har til arbeidet de gjør, avslutter Strand.


For ytterligere kommentarer, kontakt kommunikasjonssjef Torbjørn Sølsnæs. telefon +47 488 67 925

Les Avfall Norges øvrige dekning av RenoNorden-saken:

19. september: RenoNorden konkurs 

20. september: Overforenkling av SV 

20. september: Gode beredskapsløsninger i kommunene