Lukk søk

Sammen om en sirkulær fremtid

Skal vi lykkes med en sirkulær framtid må vi bli flinkere til å samarbeide. Få en smakebit på seksjonen “Samspill” på Sirkulær fremtid i Kristiansand, 13.-15. juni.
Av: Cecilie Lind | Publisert: 12. mai 2017
Avfallskonferansen i Kristiansand 13.-15. juni

Brobyggeren

I tillegg til å være entreprenør, internasjonal foredragsholder og konsulent, er Nassima Dzair en initiativtaker utenom det vanlige i samfunns- og helseprosjekter. Mest av alt vil hun bygge broer mellom fag, bransjer og samfunnet, og er den perfekte kandidat til å innlede samspillseksjonen. 


Designeren

Nima Shahinian er gründer og industri- og produktdesigner i HOOS Design Lab. HOOS legger design for gjenvinning i kjernen til alle sine designprosesser, og tenker nytt rundt modularitet og 3D-printing. Nima skal fortelle om bærekraftig design med lavt karbonavtrykk,  og hvordan de får produsenter med på laget for en sirkulær fremtid.


Produsentene og næringslivet

Lars Brede Johansen fra Grønt Punkt er mer opptatt av emballasje enn de fleste. Materialgjenvinning av et produkt må forstås allerede i startfasen av utviklingen. Han vil fortelle om design for gjenvinning, og om hvordan man navigerer markedet for resirkulerte råvarer.

Camilla Skjelsbæk Gramstad, Virke, befinner seg i skjæringsfeltet mellom politikk og næringsliv. Hun skal snakke om hva slags rolle handelen, Norges største private sysselsetter, har i en sirkulær økonomi, og gi oss et innblikk i koblingen mellom produsent og forbruker. 


Forbrukere

Randi Flesland, direktør i forbrukerrådet, vil presentere Forbrukerrådets arbeid med bærekraftig forbruk og produksjon.

Avfalls- og gjenvinningsbransjen

Torbjørn Sølsnæs, kommunikasjonssjef i Avfall Norge, har lang fartstid i norsk politikk. I et større samfunnsperspektiv skal han nøste opp i den røde tråden om hva som kreves fremover av både bransjen, myndighetene og andre for å få til en sirkulær økonomi. Han vil vise oss de gode eksemplene på samarbeid som tar bransjen videre.

Odd Terje Døvik, administrerende direktør i Returkraft, har en av Norges viktigste jobber. Energigjenvinningsselskapene styrer årlig store mengder avfall unna deponiene, og produserer energi og varme for husholdninger og næringsavfall. Han skal fortelle om deres rolle i en sirkulær økonomi, og samspillet mellom energigjenvinning og resten av verdikjeden.