Lukk søk

Små og store hender skal rydde Midt-Norges strender!

Seks avfalls- og gjenvinningsselskap i Midt-Norge samler sine lokale krefter for å holde sin landsdel ren. Lørdag 7. mai er den store strandryddedagen. Midt-Norge har aksjon hele våren.
Av: Cecile Lind | Publisert: 8. april 2016

Innherred Renovasjon, Midtre Namdal Avfallsselskap (MNA), Fosen Renovasjon, Søndre Helgeland Miljøverk (SHMIL), HAMOS og Romsdalshalvøya interkommunale renovasjonsselskap (RIR) er selskapene som samler sin regionsbefolkning til en felles strandryddingsaksjon med navnet «Små og store hender rydder våre strender».

-  Det er et voksende verdensproblem at det blir mer og mer avfall i sjøen. Vi kan ta et lokalt ansvar, og det må vi gjøre gjennom en miljødugnad. Samlet får vi flere ressurser til kampanje og gjennomføring. Det er kun vi som bor her som kan løse det og det forsøker vi nå, sa Geir Tore Leira, direktør for Innherred Renovasjon til NRK i en pressekonferanse.

Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende miljøbegivenhet der vi rydder alle Norges strender frie fra plast og søppel. Aksjonen begynte i 2011 og har vokst hvert år siden.

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Naturen skal vi behandle med respekt. Natur er best uten søppel!

Følg i Midt-Norges gode eksempel og meld dere på via Hold Norge Rent sine sider.
Vi oppfordrer til påmelding før 15 april!