Støleheia avfallsanlegg 25 år - hør hele historien på driftsforum kompostering 2022 i Kristiansand

Etter 2 års opphold kan vi endelig møtes og avholde fysisk driftsforum for alle som driver med industriell kompostering. Hva passer da bedre enn å ha det hos Støleheia som nettopp fylte 25 år.

Av: Jens Måge | Publisert: 15. februar 2022 | Fagområde: Materialgjenvinning

I over 25 år har innbyggerne i Kristiansandsregionen sortert ut eget bioavfall (matavfall og hage-/parkavfall). Dette blir behandlet ved Avfall Sørs komposteringsanlegg på Støleheia i Vennesla og blir til kompost- og jordprodukter. I denne perioden har anlegget gjennomgått en stor utvikling som vi får se og høre om på driftsforumet.

Driftsforum for kompostering samler 40-50 personer fra hele landet som møtes for å diskutere driftsrelaterte problemstillinger og inspirere hverandre til arbeidet med industriell kompostering. Normalt har vi driftsforum hvert år, men på grunn av koronaen var det siste gang i København i 2019. Vi ser derfor ekstra fram til å møtes i år forhåpentligvis “post korona”.

Vi har satt sammen et spennende program som begynner kvelden før, onsdag 30. mars, med foredraget “Historien om Støleheia gjennom 26 år”. Britt Gunhild Iversen og Sigurd Tvedt i Avfall Sør forteller den spennende historien, etterfulgt av aperitiff og felles middag på hotellet.

Selve driftsforumet er 31. mars hos Avfalls Sør på Støleheia avfallsanlegg. Utover omvisning og oppdatering på selve kompostanlegget, så har vi en faglig del med besøk av Erik Norgaard som er FoU-sjef i Terramarine. Erik som tidligere var FoU-sjef i HØST / Grønn vekst, er en av landets ledende kompost-utviklere med en unik kunnskap, erfaring og formidlingsevne.

Andre temaer er HMS og brannforebygging, nytt om regelverk og nyheter fra leverandører. Driftsforumet inneholder også god tid til diskusjon av relevante driftstemaer i mindre grupper, etterfulgt av felles diskusjon.

Hele programmet til Driftsforum kompostering og påmeldingsinfo kan hentes her. Det er holdt av et begrenset antall rom på hotellet som må bestilles direkte.

Kontakt oss

Jens Måge

Fagrådgiver
Avfall Norge
Ansvar: Bioavfall, tekstiler, biologisk behandling
Telefon:  92292262

Anna Fagerheim

Rådgiver
Avfall Norge
Ansvar: Avfallsforsk, REdu, Møteplasser, Ombruk
Telefon:  47390267

Relaterte artikler

Se flere nyheter