Studentenes ryddeaksjon samlet inn 33 000 kr til TV-aksjonen

Linjeforeningen for Fornybar Energi, Vivas, arrangerte ryddeaksjon hvor 130 studenter møtte opp. På to timer ryddet de 792,5 kg søppel fra Trondheims gater.
Av: Mona Sæther | Publisert: 6. november 2018

REdu, som er et prosjekt under Avfall Norge, støttet ryddeaksjonen i form av en pengegave og konkurranse med kåring av linjeforeningen som mobiliserte mest til ryddeaksjonen.

Oppgaven var å få flest studenter til å møte opp for å plukke søppel, eller plogge som det kalles (jogge + plokke). Ploggingen måtte dokumenteres i form av et felles bilde som legges ut på sosiale medier med hashtag #jordensressurserdinmulighet.

130 studenter møtte opp, og på to timer ryddet de 792,5 kg søppel bort fra Trondheims gater. Linjeforeningen Nutrix (sykepleierne sin linjeforening) stilte med flest deltakere, og vant dermed konkurransen. Avfall Norge gratulerer! 

Samfunnsengasjerte studenter er viktig for endring

Det var Vivas, linjeforeningen for Fornybar Energi, som arrangerte Studentenes Ryddeaksjon i Trondheim 21. oktober. Alle linjeforeningene i Trondheim var invitert til en felles dugnad for å rydde Trondheim by. Hver linjeforening ble tildelt et område av byen som skulle ryddes, deretter ble alt av søppel samlet inn. REdu ble invitert med som samarbeidspartner og bidro med å støtte aksjonen.

Bakgrunnen for aksjonen er bølgen av samfunnsopplysning rundt det økende plastproblemet i Norge og ellers i verden. Ryddeaksjonen omhandlet rydding av søppel i samarbeid med Trondheim Bydrift.

- Vi er stolte og glade over at vi kunne bidra til gjennomføringen av Studentens Ryddeaksjon, og på den måten støtte årets TV-aksjon. Utover et fantastisk miljøengasjement viser dette at studentene er samfunnsengasjerte og ønsker å ta del i Trondheims visjon om å bli en grønnere by, noe vi i REdu gjerne backer opp om. Avfall er ressurser og bedre forvaltning av jordens ressursene gjennom adferdsendring, teknologi og innovative løsninger, er det vi ønsker få studentene med på, sier Jens Måge, prosjektleder i REdu.

Mer enn 10 linjeforeninger deltok i aksjonen. Hold Rent Norge stilte med alt av ryddeutstyr og  Trondheim Bydrift tok hånd om avfallet som ble samlet inn.

Årets TV-aksjon gikk til Kirkens Bymisjons arbeid med å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. I år ble mer enn 239 millioner kroner samlet inn.

Kontakt oss

Jens Måge

Fagrådgiver
Avfall Norge
Ansvar: Bioavfall, tekstiler, biologisk behandling
Telefon:  92292262

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter