Studenter med på diskusjonene

Fem studenter deltok på Høstmøtet for å få innblikk i bransjen og delta i diskusjonene om bransjens fremtid.

Av: Avfall Norge | Publisert: 4. november 2019

Vi ønsker å gi flere unge innblikk i bransjen og involvere dem i diskusjoner om bransjens fremtid. Derfor inviterte vi fem studenter til å delta på Høstmøtet gjennom å skrive en søknad. De som deltok var Helene Maria Aamodt, Inna Marie Dahlen, Trine Lind Vestli og Heidi Gommerud, Tatiana Sogabe de Carvalho.

Her er tilbakemeldinger etter Høstmøtet fra fire av studentene, både fra befaringen på den Magiske fabrikken og fra gruppediskusjonene om bransjens fremtid.

Heidi Sofie Gommerud
Jeg syns det er spennende å se hvordan Den Magiske Fabrikken har klart å skape en balanse mellom ressursene de har tilgjengelig. De skaper egen forskning ved å prøve og feile.

Inna Marie Dahlen
Det mest spennende med hele oppholdet har vært å se hvordan søppel skapes om til verdi. Jeg vil si dette er innovasjon som skaper verdi ikke bare lokalt, men også i større skala. Et milepæl på veien mot det Grønne Skiftet. Jeg syns det har vært et lærerikt opphold som har gjort meg motivert til å jobbe med nye, bærekraftige løsninger.

Helene Maria Aamodt
Det var utrolig inspirerende å høre om og se hvordan den magiske fabrikken har tatt i bruk alle biproduktene fra biogassproduksjonen. Det hele ble et komplekst system der alt er ressurser og har en viktig rolle i prosessen, det er noe flere bedrifter burde strebe etter. I tillegg var tomatene utrolig gode, sier Helene.

Trine Lind Vestli
Det å få delta på befaring var den største læringen for meg. Å fysisk få se mitt søppel og hvordan det går videre etter jeg har kastet det, var interessant. I tillegg fikk jeg se hvordan et lukket økosystem fungerer og jeg har fått satt faglige begrep i kontekst.

Vi synes bidragene våre i diskusjonene ble verdsatt og at vi ble involvert på lik linje med resten av deltakerne. Det var godt å føle at den ferske kunnskapen vår om teknologi og forretningsutvikling kan bidra i en større sammenheng. En annen ting vi også la merke til, er hvor relevant vårt studie er fremover og hvor mye vi kan bidra med innovasjon. Vi kom i kontakt med mange aktører både offentlig og private og opplevde at de var nysgjerrig og interessert i oss utover studieretning.


Tusen takk til studentene for deres bidrag inn til Høstmøtet og diskusjonene rundt fremtidens bransje.

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter