Lukk søk

Tid for hage!

Påsken er rett om hjørnet og da er det tid for hage. Visste du at det finnes en guide til hvor du får kjøpt næringsrik og god kompostjord? Kompostportalen gir deg nærmeste utsalgssted - Det er jorda vi lever av!
Av: Cecilie Lind | Publisert: 3. april 2017

Kompostportalen ble lansert i 2016 som et initiativ fra bransjeorganisasjonen Avfall Norge og medlemmer som produserer kompost og biogjødsel fra matavfall og hageavfall. Den viser publikum hvor de kan finne de miljøvennlige alternativene til torvbasert jord.

Fordelene med kompostbasert jord er blant annet:

  1. Kvalitet – ofte er kompostbasert jord mye bedre for hagen din enn den tovbaserte. Den inneholder næring og substans! Husk spør etter riktig jord til det formålet du skal bruke den til.
  2. Pris – kompostbasert jord kan kjøpes i løsvekt (noen steder også i poser). Det blir ofte mye billigere enn den torvbaserte jorden fra hagesentrene. Ta med deg noen egne Ikea-poser eller tilhenger og fyll opp! Men skynd deg, det blir fort utsolgt.
  3. Tilgjengelighet – spar tid. Flere produsenter av kompostjord tilbyr også hjemkjøring av jord. Ta kontakt for et tilbud.

Våren 2017 kommer det flere torvfrie produkter i markedet fra flere jordprodusenter. Spør etter disse neste gang du er på hagesenteret og skal handle jord. Og vurderer du å kompostere selv hjemme, så finner du tips til det også på Kompostportalen.