Vellykket studietur med engasjerte deltakere

Avfall Norge har arrangert sin første individuelle studietur til Stavangerregionen i samarbeid med våre medlemmer. -Det er stor interesse for å ha flere slike studieturer framover for å utveksle erfaringer og dele kunnskap.

Av: Avfall Norge | Publisert: 31. mai 2019

14. - 15. mai var det klart for Avfall Norges første individuelle studietur til Stavangerregionen. Studieturen var først lagt til Forus miljøpark og byttebua hvor vi fikk se sorterings-og plastvaskeanlegget til IVAR. Neste dag gikk turen til gjødselsvarefabrikken på Nord-Jæren i Randaberg kommune, så videre til Ecofiber Recycling`s anlegg for demontering og miljøsanering av kasserte fritidsbåter og til slutt pyrolyseanlegget for produksjon av biokull og nærvarme i Sandnes kommune.

- Studieturen var veldig interessant og spennende. Jeg mener det faglige innholdet treffer vårt behov og holder høyt nivå. Alle som var involvert hadde god kunnskap og de tok seg tid til å svare på våre spørsmål, forteller Bjørn Grønås, drifts- og utviklingssjef for HRA.

- Tilbakemeldinger viser at det er et behov for flere slike arrangementer hvor deltakere kan dele kunnskap og erfaringer med hverandre. Det er lagt stor vekt på å skape en lærerik og inspirerende tur, hvor du skal sitte igjen med mer innsikt og økt forståelse innenfor ditt fagfelt, forteller Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge.

Kommende tur: Renovasjonsetaten i Oslo

Neste mulighet blir i starten av oktober når Renovasjonsetaten ønsker velkommen til Oslo. Der vil de blant annet ta bransjen med til Haraldrud sorteringsanlegg og hageavfallsmottak, legge opp til besøk til noen av minigjenbruksstasjonene. I tillegg får man også lære mer om deres satsing på kompetanseutvikling og skoleopplæring gjennom SirkuLÆR. Mer informasjon og påmelding kommer.

- Å involvere medlemmer i utviklingen av slike studieturer er en sentral del av vårt arbeid, da vi har flere medlemmer med spisskompetanse innen ulike fagfelt. Studieturer har nå blitt til et individuelt tilbud hvor våre medlemmer kan lære mer fra hverandre og diskutere temaer som bransjen er opptatt av, forteller Silje Rosenlund, leder for medlem og marked i Avfall Norge.

Om noen medlemmer er interessert i å arrangere studietur i samarbeid med Avfall Norge, ta kontakt med oyvind.hansen@avfallnorge.no

Her kan du se flere bilder fra studieturen i Stavangerområdet:

Kontakt oss

Silje Marie Rosenlund

Leder medlem og marked
Avfall Norge
Ansvar: Medlemverving- og oppfølging. Avfall Norges årskonferanse, arrangement. Prosjekter: REdu og tekstil
Telefon:  47179706