Lukk søk

Foredragsholdere 2019

Atle Hamar

Statssekretær, Klima- og miljødepartementet

Designantropolog og psykolog, Key note

Anna Kirah er utdannet designantropolog og psykolog og er damen som snudde opp ned på Microsofts tilnærming til produktutvikling. I dag er hun internasjonalt anerkjent for sitt arbeid knyttet til brukervennlighet innen design, innovasjon og organisatorisk endring, det vil si å sette kundens behov først. Hun har blant annet vært analytiker hos Boeing og sjefsdesignantropolog i Microsoft. Lang og bred arbeidserfaring fra multinasjonale selskaper verden rundt har etter hvert bragt henne tilbake til Norge hvor hun i dag arbeider med strategi, design, teknologi, informasjon og ikke minst, mennesker. ​Anna jobber med å skape meningsfylte, relevante og strategiske løsninger gjennom å forstå og formidle menneskers motivasjoner og forventninger. Hun tilrettelegger endring i organisasjoner i både offentlig og privat sektor gjennom samskaping, å involvere nettopp menneskene som bruker, forvalter og yter tjenestene og produkter. Hennes fokus er å hjelpe sine kunder utforme meningsfulle og relevante tjenester og produkter som dekker de faktiske behovene til mennesker organisasjonen betjener både internt i organisasjon men også eksternt mot eksisterende og potensielle kunder. Gjennom mening og relevans kommer verdi for både organisasjonen og "sluttbrukerne".

Gina Gylver

Tidligere leder av Oslo Natur og ungdom, aktivist, protagonist i den aktuelle TV2-serien "Generasjon Z",

Bård Vegar Solhjell

Generalsekretær, WWF

Raymond Johansen (Ap)

Byrådsleder, Oslo kommune

EVP Sustainability, Communications and Public Affairs, Storebrand

Greve-Isdahl har en master i sammenliknende politikk og journalistikk fra Bond University i Australia og har tidligere jobbet som kommunikasjonsdirektør i Opera Software ASA, som kommunikasjonssjef i SN Power og nyhetsreporter for tv-kanalen CNBC.

Ståle Nistov

Daglig leder, Franzefoss Gjenvinning

Direktør for Bærekraft, havrom og kommunikasjon, Oslo Business Region

Birgit Liodden is among the most profiled young shipping female executives globally and fronted the first public #MeToo discussions in shipping. For the past 10 years she has promoted the next generation, diversity, sustainability and the need for change across the maritime industry. She holds board roles in The Norwegian Society for Sea Rescue, RS Sea Rescue Academy, Bellona. Her maritime background includes 5 years in Wilh. Wilhelmsen head office, working on global HR&IT projects, and 4,5 years as an entrepreneur, working with a.o. Nor-Shipping, OECD, Wilh.Maritime Services and Sea Trucks Nigeria. She was awarded Shipping Name of The Year in Norway (2012), and was a finalist for World Economic Forum’s Young Global Leaders 2018.

Student, NMBU

Ingrid, Ernes og Raymond gikk til topps på REdu Ideaton på NMBU i år. De skal pitche det spennende konseptet "Panteolje" på scenen 19. juni.

Student, NMBU

Raymond, Ingrid og Ernes gikk til topps på REdu Ideaton på NMBU i år. De skal pitche det spennende konseptet "Panteolje" på scenen 19. juni.

Student, NMBU

Ernes, Raymond og Ingrid gikk til topps på REdu Ideaton på NMBU i år. De skal pitche det spennende konseptet "Panteolje" på scenen 19. juni.

Forsker, Universitetet i Oslo

Ekspertise: Circular Economy, extended producer responsibility, EU waste law, Ecodesign, EU product policy, life-cycle thinking, environmental law and economics

Seniorrådgiver, Østfoldforskning

Mona er opptatt av at ordene skal virke, og hun ser på kommunikasjon som et verktøy for å skape forandring.

Kommunikationschef, ARC amager ressourse center

"NIMBY er et meget aktuelt tema for bransjen. Hva skjer med innbyggerreaksjoner og holdninger når man gjør om et forbrenningsanlegg til en skiattraksjon? Vi får besøk fra Amager ressourse center i København, som skal dele sin ferske erfaring rundt prosjektet Amager bakke" https://www.a-r-c.dk/amager-bakke

Adm.dir, NOAH

Er økte farlig avfallsmengder et problem eller en mulighet? Hva skal vi oppnå med gjenvinning. NOAH vil vi fortelle om sitt utviklingsarbeid med nye løsninger.

Kvalitetssjef, Coop Danmark

Malene Teller Blume har jobbet for Coop DK i 16 år og er ansvarlig for Coops kvalitets- og sikkerhetsprogram forbrukerprodukter som ikke er mat. Malene er ansvarlig for Coops kjemiske strategi og er derfor tett involvert i arbeidet med kjemikalier i forbruksvarer, og er ansvarlig for Coops tilnærming og krav på dette viktige området. Coop har en lang og stolt tradisjon for å ta tak i produkter med skadelige kjemikalier, og har i mange år satt krav som går utover lovgivningen. Hennes ansvar er derfor ikke bare for å sikre at Coop oppfyller lovkrav, men også for å sikre at Coop tar det nødvendige ansvaret og dekker kjente farer for kjemikalier i forbrukerprodukter. Dette gjelder bådefor miljø- og helseproblemer.

Bente Sørum

Direktør marked og kommunikasjon, Ragn-Sells AS

Research Scientist, RISE Fire Research AS

Mikalsen sitt foredrag vil omhandle miljøperspektiv på branner i avfallsanlegg

Linda Thorsteinsen

Informasjonsrådgiver, Oslo kommune Renovasjonsetaten, SirkuLÆR

Elisabeth A. Helle

Avdelingsleder kunde og innsamling, Avfall Sør

Manager, PWC

Hanne Lystad er Manager i PwC som brenner for å bruke anskaffelser, innovasjonsmetodikk og designtankegang for å oppnå nye, bærekraftige løsninger. Tidligere har hun jobbet som fagleder med mål om å få til innovasjon gjennom offentlige anskaffelser i Nasjonalt program for leverandørutvikling/Difi.

Jannicke Gerner Bjerkaas

Direktør karbonfangstprosjektet, Fortum Oslo Varme

Thomas Hartnik

Forretningsutvikler, Lindum

Marit Dolmen

Manager Process Development R&D, Elkem

CEO/Grunder, Bioretur

Fiskeoppdrett er tradisjonelt et av de største fosforslukene vi har i Norge. Hvert år ender 27.000 tonn nitrogen og 9.000 tonn fosfor i sjøen i form av fiskeslam. Samtidig tilføres omtrent like mye fosfor i fiskefôret og mye av dette er importert. Dette må vi gjøre noe med. Bioretur har på noen få år etablert seg som markedsleder på løsninger som gjør det mulig å samle opp og behandle fiskeslam samtidig som det benyttes i bærekraftige produkter som Norge og verden kan dra nytte av.

Bærekraftsjef, FJONG

FJONG redefinerer hvordan vi konsumerer klær. Det er en digital plattform som gjør det enklere å leie og dele antrekk. Man kan også gå i den flotte butikken deres på Skillebekk i Oslo, for å leie eller levere klær man vil ha utleid. FJONG opplever stor vekst og har 149 kvinner som aksjonærer. I mai satte trolig FJONG Norges-rekord i både folkefinansiering og kvinneandel.

Elisabeth Johnsen

Lending Manager, FJONG

Direktør, DAKOFA

DAKOFA er et nettverk for avfall og ressurser i Danmark

Partner & Senior Consultant Waste Management, Profu

Les om Profu: http://profu.se/omrade.htm

Jukka Heikkilä

Managing Director, Southwest Finland Waste Management Ltd

Ali Harlin

Research Professor, VTT Technical Research Centre of Finland

Toastmaster festmiddag,

Elisabeth Kåss Furuseth er en norsk standupkomiker, skuespiller og programleder. Hun er kjent fra blant annet "Torsdag kveld fra Nydalen", sitt eget tv-program "Det er lov å være blid" og for forestillingen "Kondolerer". I sin egen forestilling Kondolerer, forteller hun om moren og brorens selvmord. Forestillingen ble satt opp på Torshovteatret for første gang i 2011. På grunn av stor suksess, ble den flyttet til Amfi- og hovedscenen på Nationalteatret, hvor den ble spilt over flere perioder helt til 2014. Høsten 2015 og våren 2016 tok hun forestillingen ut på norgesturné, og den er nå blitt sett av over 60.000! Forestillingen og Else ble nominert til totalt fire priser under Komiprisen 2012: beste forestilling, beste kvinnelige artist, revy og komedie, årets nummer og årets morsomste. Else ble i 2012 tildelt Wenche Foss' ærespris sammen med foreningen "Vi som har et barn for lite".