Frokostmøte: Hvordan kan felles merkeordning bidra til økt materialgjenvinning?

Har du lurt på hvorfor det er blå pose for plast i en by, men brun i en annen? I dag er det store forskjeller mellom kommunene, og fraværet av enhetlig symbol og fargebruk bidrar til å forvirre innbyggere som ønsker å bidra til økt kildesortering.

Beskrivelse
Program

Avfall Norge og Loop arbeider derfor med å utvikle en felles praksis for farge- og symbolbruk i avfallsbransjen. Arbeidet er forankret i hele verdikjeden for avfall, og vi vil presentere et forslag til hvordan en slik brukerguide vil se ut.

Hvordan kan vi sikre at flest mulig vil ta denne felles merkeordningen i bruk både hjemme, i byrommet og i næringslivet? Hvordan kan dette bidra til å øke kildesortering og dermed resirkuleringen?

Bli med oss på frokostmøte torsdag 28. november kl. 08:00 - 10:00 på Salt!

Det vil bli servert frokost fra kl. 08:00 til 08:30.

Torsdag 28. november

08.00–10.00

08:00 - 08:30 Frokost

08:30 - 08:50 Slik kan Norge kildesortere - et felles bransjeprosjekt for økt materialgjenvinning v/LOOP og Avfall Norge

08:50 - 09:15 Hvordan kan den nye merkeordningen se ut? Design- og pakningsbyrået Goods presenterer et forslag. Goods fokuserer på miljø og mennesker, og jobber med alt fra merkevarer til emballasjedesign.

09:15 - 09:30 Hvilken betydning vil en slik merkeordning ha for økt kildesortering og dermed økt resirkulering? Johannes Daae v/ Grønt Punkt Norge kommer for å prate om viktigheten av en lik merkeordning på et nordisk nivå.

Hvordan kan vi sikre at den nye merkeordningen blir brukt på alle avfallsdunker hjemme, på hytta og i det offentlige rom, på emballasje og andre relevante plasser? Hvordan kan lik merking bidra til økt materialgjenvinning?

09:30 - 10:00 Samtale med

  • Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet
  • Gunhild Solberg i Sirkel Glass
  • Cecilie Lind i Avfall Norge
  • Mari Trønnes i Enviropac