Arskonferansen 2024 banner mobile

Brüssel-seminar 2024

Avfall Norge inviterer medlemmer med på Brüssel-seminar! Har du et ønske om å lære mer om EU, EØS og Norges arbeid i byen der det skjer, samt ha god tid til faglige diskusjoner med bransjekollegaer? Da er dette seminaret for deg.

Påmeldingfrist utvidet til over sommeren, da vi fortsatt har noen ledige plasser.

Beskrivelse
Program


Avfall Norge inviterer til et to-dagers seminar i Brüssel. Seminaret er kun åpent for Avfall Norge sine medlemmer, og gruppen vil bestå av minimum 20 og maksimum 40 deltakere - avhengig av påmelding. Inkludert i seminarprisen er lunsj 16. og 17. oktober, samt middag 16. oktober. Fly og hotell må deltakerne dekke selv.

Målgruppe

Målgruppen for turen er styremedlemmer, daglige ledere, mellomledere og rådgivere som ønsker førstehåndskunnskap om EU-prosesser, hvordan Norge jobber i Brüssel, samt innblikk i paraplyorganisasjonene som Avfall Norge er medlem av.

Innhold i seminaret

Seminaret avholdes 16.-17. oktober på ulike lokasjoner i EU-området i Brüssel. Lokasjonene er bestemt, men noe av innholdet i programmet kan komme til å endre seg, da det fortsatt er en god stund til oktober.

Seminaret starter på Norges hus 16. oktober kl. 11:30. Det vil bli servert en lett lunsj før oppstart av program. Når vi er ferdige på Norges hus, går vi i samlet tropp bort til omvisning på "The Hemicycle". Forespørsel om omvisning er sendt, men dette får vi ikke svar på før to måneder før gjennomføring. Alternativt vil det være mulig å besøke "Parlamentarium" dersom en omvisning ikke lar seg gjennomføre.

Kl. 19:00 arrangeres det felles middag på Thon Hotel EU. Det serveres en tre-retters meny med tilhørende drikke.

17. oktober starter vi på Thon Hotel EU fra kl. 09:00 til kl. 12:00, etterfulgt av lunsj samme sted. Etter lunsj, går turen videre til EFTA. Her vil vi få innlegg fra både EFTA og ESA, før vi vender snuten mot flyplassen og hjemreise.

Som nevnt over, så er det opp til hver deltaker å bestille reise og overnatting. Seminaret er lagt opp slik at det vil være mulig å fly ned på morgenen den 16. og hjem igjen på ettermiddag/kveld den 17. Deltakere står fritt til å velge hvor de vil bo selv, men Thon Hotel EU holder av rom for oss til avtalepris €240 frem til 16/9. Her kan du bestille rom til avtalepris.

Påmeldingfrist er mandag 1. juli. Det er per 31. mai nok påmeldte til at seminaret kommer til å bli gjennomført.

Onsdag 16. oktober

11.30–12.00

Lett lunsjservering på Norges Hus

12.00–12.45

Kommunikasjonsavdelingen hos Norges delegasjon til EU vil holde dette innledende foredraget - bekreftet

12.45–13.00

Påfyll av kaffe

13.00–13.45

Forespørsel er sendt om innlegg fra miljø- og klimaråd. Miljøråd Birthe Ivars har takket ja, men med forbehold da kalenderen kan endres. Grunnet utskiftning av klimaråd så vil vi ikke få tilbakemelding på om klimaråden kan stille før i sommer.

13.45–14.30

Forhåpentligvis har Christoffer Vestli, nasjonal ekspert i DG ENVIRONMENT, anledning til å holde et innlegg for oss om hvordan de arbeider i Kommisjonen. Christoffer er forespurt og stiller seg positiv, men kalenderen hans for høsten er ikke klar enda. Endring i programmet kan derfor forekomme.

15.00–17.00

Vi mottar ikke en tilbakemelding fra The Hemicycle før påmeldingsfristen har gått ut. Skulle det vise seg at et besøk ikke lar seg gjøre vil det alternativt arrangeres en tur til Parlamentarium, et interaktivt besøkssenter der man kan lære om historien til EU og hvordan det arbeides i Europaparlamentet.

19.00–21.00

Felles middag på Thon Hotel EU

Torsdag 17. oktober

09.00–12.00

Programmet er under utarbeidelse. CEWEP (interesseorganisasjonen for avfallsforbrenning), ACR+ (organisasjon for samarbeid om bærekraftig ressurshåndtering) og ECN (interesseorganisasjon for bærekraftig håndtering av biologisk avfall) har bekreftet at de stiller.

12.00–13.00

Lunsj på Thon Hotel EU

13.30–14.30

Informasjonsseminar holdt av ansatt i EFTA-sekretariatet - bekreftet

14.30–14.45

Beinstrekk

14.45–15.45

Foredraget holdes av en ansatt i ESA - bekreftet

16.00–16.00

Avreise flyplass