Lukk søk

Nyheter

Nyheter om bransjen, rammevilkår og Avfall Norge.

Gjennomslag for viktig endring

Publisert: 21. januar 2021 | Av: Kåre Fostervold

Miljødirektoratet foreslår nå endringer i regelverket for når avfall slutter å være avfall. Avfall Norge har bedt om endringer i dette regelverket i bransjens næringspolitiske program og er glad for at det nå ...

Utvikler avfallsplaner med lokal forankring i Indonesia

Publisert: 21. januar 2021 | Av: Oda Kristin Korneliussen

Avfall Norges bistandsprosjekt, CLOCC (Clean Oceans through Clean Communities), kobler lokale myndigheter med landsbybeboere for å sammen forbedre avfallshåndteringen i Banyuwangi-regionen i Indonesia.

Fra Sløsesjokk til nye arbeidsplasser

Publisert: 21. januar 2021 | Av: Avfall Norge

Fikk du sjokk av Sløsesjokket? Det fikk ikke vi som ser baksiden av det norske forbruket til daglig, skriver administrerende direktør Cecilie Lind.

Ønsker felles kommunikasjon rundt kildesortering av emballasje

Publisert: 18. januar 2021 | Av: Mona Sæther

I samarbeid med LOOP og Grønt Punkt Norge arrangerte Avfall Norge frokostmøte om den nye merkeordningen og hvordan bransjen kan samkjøre kommunikasjonen rundt kildesortering av emballasje. Mange gode tiltak og initiativ er på vei ...

Velkommen til Nordsense

Publisert: 15. januar 2021 | Av: Sara Wilsgaard

Nordsense har som mål om å omdefinere avfallsindustrien med smart sensorteknologi. Den nye Silicon Valley-finansierte gründerbedriften er basert i Danmark og ser frem til å kunne bistå avfallsinnsamlingen i Norge med å bli grønnere ...

Quantafuel og Geminor AS blir industripartnere

Publisert: 13. januar 2021 | Av: Sara Wilsgaard

Quantafuel ASA har kjøpt 40 prosent av aksjene i Geminor AS. Oppkjøpet betyr de to norske selskapene blir industripartnere og ledende aktører innen utvikling av kjemisk gjenvinning av plast i Europa.

Tekstil 2025 - bidrar til løsningene

Publisert: 13. januar 2021 | Av: Jens Måge

NRK har i dag sendt Sløsesjokket med tema tekstil. Avfall Norges tekstilprosjekt er på banen for å finne løsninger.

Klimaplan 2021-2030 er lagt frem

Publisert: 12. januar 2021 | Av: Cecilie Lind

Etter flere utsettelser la regjeringen frem Klimaplan 2021-2030 fredag 8. januar. Avfall Norge har gjennomgått klimaplanen med de viktigste nyhetene for bransjen.

Regjeringens klimaplan 2021-2030 er lansert

Publisert: 11. januar 2021 | Av: Kåre Fostervold

Klimaplanen ble lansert fredag 8. januar. Planen varsler blant annet økning i CO2-avgiften, flere muligheter for bio og nye krav i transportsektoren.