Hele Norge stiller opp

Hele avfallsbransjen er med på Norges største ryddedugnad. Aldri har så mange avfallsselskaper engasjert seg i den årlige Strandryddeuken.
Av: Sara Wilsgaard | Publisert: 2. mai 2018 | Fagområde: Marin forsøpling

Rekordmange mottak

Årets strandryddeuke er i gang, og aldri før har det vært registrert så mange ryddeaksjoner og avfallsmottak. 80 000 frivillige har meldt seg på og det er registrert 2000 ryddeaksjoner i ryddeportalen til Hold Norge Rent. Avfallsbransjen dekker hele Norge med 300 mottakspunkt.  

- Vi er veldig stolt over at avfallsbransjen stiller opp på Norges største ryddedugnad. Det har vært gjort en fantastisk jobb for å få dette på plass denne våren, sier Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge.

Avfall Norge har registrert nærmere 70 avfallsselskap som har svart at de ønsker å legge til rette for gode innsamlingsløsninger i forbindelse med Strandryddeuken.

- Private, kommunale og interkommunale avfallsselskaper har engasjert seg i årets strandryddeuke. Det er imponerende. Bransjen har åpnet opp for mottak på gjenvinningsstasjoner, har utplassert containere, og de fleste tilbyr også å hente avfallet, sier Nancy Strand.  

Forventer 2000 tonn avfall

I følge Hold Norge Rent ble det i fjor samlet inn 1000 tonn avfall fra ryddeaksjoner,  og nærmere 50.000 frivillige deltok i strandrydding. Under årets aksjon regner man med at over 100.000 frivillige stiller opp for å rydde opp langs kysten, elver og vassdrag. Avfallet som samles inn kan bli doblet sammenlignet med ifjor. Da er det svært viktig at alt innsamlet blir håndtert og levert til et godkjent mottak. Ryddeaksjonen er ikke ferdig før avfallet er håndtert.

I Ryddeportalen er det oversikt over alle avfallsmottak. De fleste avfallsselskap tilbyr transport, men dette må avtales på forhånd. Flere selskapt tilbyer også egne sekker.

Strandryddeuken 30. april - 6. mai

  • Forventet antall ryddere: 100.000  (I fjor underkant av 50.000)
  • Ryddeaksjoner: 2000
  • Antall avfallsselskap med: 70
  • Antall mottakspunkter: 300 (gjenvinningsstasjoner og containere)
  • De fleste avfallsselskaper tilbyr transport (må avtales på forhånd)

Kontakt oss

Sara Wilsgaard

Medlemsansvarlig
Avfall Norge
Ansvar: Nettsider, medlemskommunikasjon, CRM, Årskonferansen
Telefon:  95707878

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter