Befaring til Resirkula

Bli med på befaring til Sirkulas kretsløpspark og deres ombruksbutikker. Det blir mulighet for julegaveshopping for de som ønsker det.

Beskrivelse
Program
Foredragsholdere


Vi inviterer våre medlemmer til befaring til Resirkula utenfor Hamar. Resirkula er et gjenbruks-konsept som består av flere bruktbutikker med hvert sitt fokusområde og sortiment som driftes av Sirkula.

Varer fra gjenvinningstasjonen

De ulike konseptbutikkene hos Resirkula baserer sitt sortiment på varer som kommer inn på områdets gjenvinningsstasjon. I tillegg kan de tilby reparasjons- og redesigntjenester. De ser verdien i brukte gjenstander og engasjerer seg for å ta vare på miljøet.

I en kretsløpspark samles avfallssortering, gjenvinning og ombruk på et og samme sted. Her finner du fremtidens gjenvinningsstasjon hvor det tilrettelegges i stor grad for ombruk av varer. Kretsløpsparken til Sirkula er den første av sitt slag i Norge og ideen er hentet fra Sverige hvor det finnes flere kretsløpsparker.

Les mer om Resirkula her

Befaringen

Vi får en presentasjon av hvordan Sirkula har jobbet med etablering av Resirkula og hvordan de jobber i dag, omvisning, lunsj og tid til shopping for de som ønsker det. Det er begrenset antall plasser.

Oppmøte kl 09:45
Presentasjon og omvisning
Lunsj: 11:30 - 12:15
Diskusjon/spørsmål
Shopping
Avreise: 14:30

Transport

Tog: Ta toget til Hamar sentrum, deretter anbefaler vi taxi ut til Resirkula. Vi legger opp til felles taxi fra Hamar sentrum dersom det er mange som tar toget.

Egen bil: Legg inn adresse i Google Maps og følg veien til Resirkula (ikke inn på gjenvinningsstasjonen).

PÅMELDINGSFRIST: Mandag 7. november kl 16.00

Meld deg på:

Onsdag 9. november

09.45–10.00

Oppmøte

10.00–10.45

Presentasjon om Resirkula

Foredragsholder: Maria Sætersdal Remøe Leder Resirkula, Sirkula

10.45–11.30

Omvisning

11.30–12.15

Hos Bite'ti kafeteria får du nytraktet svart kaffe servert i bestemors gjenbrukskopper, rykende ferske sveler eller hjemmebakt skuffekake. De har også ulike småretter som passer perfekt til lunsj. Gode råvarer og mat laget fra bunn er deres matfilosofi.

12.15–13.15

Diskusjon/spørsmål

13.15–14.30

Det blir god anledning til å benytte muligheten til shopping både til seg selv, familien eller julegaver.

Ta en titt på de ulike butikkene her: https://www.resirkula.no/butik...

14.30–15.45

For de som har tid og lyst er det anledning til å ta en tur til Bærekraftig Gjenbruk Hamar, en nyåpnet gjenbruksbutikk like utenfor Hamar sentrum. Mer informasjon om butikken her: https://nlmgjenbruk.no/hamar/

Maria Sætersdal Remøe

Leder Resirkula, Sirkula

Maria har siden våren 2019 vært ansatt i Sirkula IKS for å utvikle og lede ombrukskonseptet Resirkula som befinner seg i Sirkula sin kretsløpspark i Hamar. Hun har i løpet av disse årene opparbeidet seg mye kunnskap i forhold drift av ombruksmottak og logistikk, samt utvikling av gode og attraktive ombrukskonsepter i samarbeid med selvstendige drivere.