Lukk søk

Fredagswebinar- Bruk og lagring av CO2

Avfallsforsk arrangerer ukentlig et webinar for å sette søkelyset på FoUI innen sirkulær økonomien. Denne uken er tema "Bruk og lagring av CO2".

Beskrivelse
Program
Foto: Ella Ivanescu on Unsplash

"Alt som kan lages av olje, kan lages av CO2" er tittelen på en rapport av Bergfald publisert i vår.

Webinaret starter med et innledende innlegg av Karl Kristensen i Bergald miljørådgivere. Han forteller om i hvilken grad det er mulig å lage materialer og kjemikalier som i dag produseres med fossile råstoff som kull, olje og naturgass fra CO2 isteden og hvor langt vi er kommet i denne utviklingen, og hva kan vi vente av nye løsninger i fremtiden.

Videre forteller Jannicke Gerner Bjerkås fra Fortum om deres planer for karbonlagring på Klemetsrud og Ivan Eriksen i Bergen Carbon Solutions om CO2-negativ produksjon av karbonnanofiber.

Webinaret avrundes av Johnny Stuen som forteller om hvordan utviklingen innen karbonlagring og karbonutnyttelse ligger an i resten av verden.

Webinaret er gratis.

Påmelding:

Fredag 30. oktober

08.30–09.30

CO2 som råstoff til fremstilling av materialer og kjemikalier (CCU) med Karl Kristensen i Bergfald miljørådgivere

I hvilken grad er det mulig å lage materialer og kjemikalier som i dag produseres med fossile råstoff som kull, olje og naturgass fra CO2 isteden? Hvor langt er vi kommet i denne utviklingen, og hva kan vi vente av nye løsninger i fremtiden?

Karbonfangst og lagring på Klemetsrud

Jannicke Gerner Bjerkås, Fortum

Fra CO2 til alpinski. CO2-negativ produksjon av karbonnanofiber

Ivan Eriksen, Bergen Carbon Solutions

Karbonfangst og karbonutnyttelse fra et internasjonalt perspektiv

Johnny Stuen, Oslo REG