Høstmøtet 2023

På Høstmøtet til Avfall Norge møtes daglige ledere i bransjen for nettverksbygging, tverrfaglige diskusjoner og sosialt samvær.

Beskrivelse
Program
Foredragsholdere


Avfall Norge inviterer også i år til Høstmøtet og håper så mange som mulig har anledning til å delta på årets samling, som holdes på Gamle Logen, sentralt i Oslo.

Blant temaene for årets Høstmøte er Avfall Norges statistikksatsing, og hvordan den bør utvikles videre, Standard Norges arbeid med å revidere eksisterende og utvikle nye standarder innenfor avfall og gjenvinning, Avfall Norges nye næringspolitiske plattform og ny organisering av faggrupper og nettverk. Gjennom en kort workshop vil også deltakerne kunne komme med innspill til arbeidet rundt ny kontigentmodell.

Høstmøtet foregår fra lunsj til lunsj onsdag 31. oktober til torsdag 1. november. Det arrangeres som vanlig en fellesmiddag. I år er denne i Gamle Logen fra kl. 18:30. Deltakelse på middagen bestilles som et tilvalg.

Overnatting må bestilles og betales av deltakeren selv. Det finnes flere hoteller i ulike prisklasser i umiddelbar nærhet til Gamle Logen.

Avfall Norge har en avtale med Park Inn by Radisson Oslo der man får 10% avslag i prisen. Hvordan dette gjøres kan du lese her: Hvordan booke Corporate Rate Avfall Norge 1

Deltakerliste finnes her.

Dersom du ikke har mulighet til å delta håper vi du har anledning til å sende en kollega på vegne av virksomheten.

Tirsdag 31. oktober

12.00–13.00

Lunsj

13.00–13.10

Velkommen

Foredragsholder: Runar Bålsrud Administrerende direktør, Avfall Norge

13.10–13.30

Inspirasjonsforedrag- TBA

13.30–14.00

Bransjen som sirkulær pådriver

Foredragsholder: Heidi Hopstock Prosjektleder REdu, Avfall Norge

14.00–15.00

Workshop: Hvordan skal vi videreutvikle Avfall Norges statitikkprosjekt?

Foredragsholder: Frode Syversen, Daglig leder, Mepex | Kåre Fostervold - Direktør samfunnskontakt, Avfall Norge

15.00–15.30

Pause

15.30–16.00

TBA

16.00–16.30

TBA

16.30–17.00

Spørsmål og svar

18.30–19.00

Aperitiff

19.00–22.00

Middag

Onsdag 1. november

09.00–09.30

Ny næringspolitisk plattform for Avfall Norge

Foredragsholder: Runar Bålsrud, Administrerende direktør, Avfall Norge | Kåre Fostervold - Direktør samfunnskontakt, Avfall Norge

09.30–10.00

Nytt navn og prosess

Foredragsholder: Runar Bålsrud, Administrerende direktør, Avfall Norge | Yvonne Aasbø Daglig leder, R8 Edge

10.00–10.15

Pause

10.15–11.00

Ny organisering av faggrupper og nettverk

Foredragsholder: Sveinar Kildal Partner, Norscan Partners AS

11.00–12.00

Workshop: Ny kontigentmodell

Foredragsholder: Runar Bålsrud Administrerende direktør, Avfall Norge

Runar Bålsrud

Administrerende direktør, Avfall Norge

Runar Bålsrud tok over som administrerende direktør i Avfall Norge i oktober '22. Han kom fra stillingen som daglig leder i Innovasjon Gardermoen. Bålsrud har også 12 år bak seg som ordfører i Hurdal kommune, og startet sin karriere i Forsvaret. Han er visepresident i Norges friidrettsforbund, og er også trener for unge friidrettstalenter.

Heidi Hopstock

Prosjektleder REdu, Avfall Norge

Heidi er prosjektleder for avfallsbransjens felles rekrutteringsprogram, REdu. Hun kom til Avfall Norge i 2022, etter å ha jobbet mange år med teknologi og innovasjon i Startuplab.

Frode Syversen

Daglig leder, Mepex

Frode Syversen har vært rådgiver i Mepex de 30 siste årene og daglig leder fra 2005. Han har en bred og allsidig kompetanse innen avfallshåndtering og ressursutnyttelse. Har vært med på en rekke nasjonale utredninger knyttet til utvikling av rammebetingelser for avfallsbransjen for myndigheter og organisasjoner. Har erfaring med bl.a. avfallsstrategier og -planer, analyser av verdikjeder, miljøanalyser, produsentansvar og innkjøpsprosesser.

Kåre Fostervold

- Direktør samfunnskontakt, Avfall Norge

Kåre har 20 års erfaring fra politikken, som lokalpolitiker, stortingsrepresentant og statssekretær. For øvrig har han lang erfaring fra energibransjen.

Yvonne Aasbø

Daglig leder, R8 Edge

Sveinar Kildal

Partner, Norscan Partners AS

Sveinar Kildal, er rådgiver og styreleder i Norscan Partners AS. Han er tidligere Marketing og miljødirektør for Elopak, fabrikksjef på Hurum Papirfabrikk, rådmann i Øyer og adm dir for Norsk Returkartong og tildigere styreleder i Grønt Punkt AS. Han er utdannet fysiker.