Lukk søk

Innovasjonsworkshop med Avfallsforsk i samarbeid med Innovasjon Norge

Avfallsforsk går sammen med Innovasjon Norge for å utløse flere utviklingsprosjekter. Vi bruker innovasjon som en metode for å løse samfunnsutfordringer og skape verdier! Målet med innovasjons-workshoppen er å hjelpe innovative ideer over fra en ide-fase til et reelt prosjekt. Innovasjon Norge stiller med verktøykasse og midler til innovasjon, Avfallsforsk med nettverket, aktørene og møteplassen.

Beskrivelse
Program

Målgruppe

Workshoppen er for:

 • De som allerede har en idé de ønsker å pitche for aktører i bransjen, med tanke på markedsavklaring, finne samarbeidspartnere mm
 • De som vil jobbe med å utvikle en helt nye idé basert på forhåndsannonserte problemstillinger i bransjen*

Hvem er dette relevant for?

 • Avfallsselskap (private og kommunale) - leverandører / leverandørindustri - teknologiutviklere - konsulentselskaper

Dette er en unik mulighet til å bli mer kjent med bransjen, knytte kontakter, gjøre markedsavklaringer, finne samarbeidspartnere og koble seg på Innovasjon Norge med deres verktøykasse.

* Avfallsforsk / Avfall Norge vil i forkant identifisere utfordringer som bransjen står i og som de ønsker skal adresseres i workshopen.

Opplegg - tentativt

 1. Det legges ut en påmeldingslink senest 1 måned før, hvor man krysser av hvilken utfordring / problemstilling man kan tenke seg å jobbe med. Dersom relevant, kan deltager også melde inn idéer.
 2. Workshoppen involverer prosessledelse og coaching underveis.
 3. De bordene som ønsker det kan på slutten av dagen søke om å få pitche sin idé samme kveld under middagen som samler bransjeledere fra hele Norge til Avfall Norges årlige Høstmøte.
 4. De som velges ut til å pitche, blir da med i en konkurranse på å vinne 100 000 kroner til å jobbe videre med ideen. Ideene blir stemt fram av bransjeledere under middagen.

De ideene som får fleste stemmer (maks 3), og blir godkjent (etter en søknad til IN), vil motta:

 1. 100 000 kroner til prosjektavklaring / forprosjekt som forberedelse til et hovedprosjekt under Miljøteknologiordningen
 2. Deltagelse på innovasjonsverksted med IN
 3. Oppfølging/ møte med IN for videre oppfølging
 4. Tilgang på mentor fra Avfall Norge sitt nettverk

NB! Påmeldingslink kommer.
Oppdatert 9. mai 2019

Onsdag 30. oktober

09.30–17.00

Workshop (tentativt)

19.00–21.00

For de som velges ut til pitche ideen på kveldens middag