Lukk søk

En samlet bransje til Strandryddeuken 2018

Avfall Norge, Norsk Industri, MEF og KS Bedrift oppfordrer medlemmer innenfor avfalls- og gjenvinningsbransjen til å aktivt involvere seg gjennom å tilby sin kompetanse og tjenester i forbindelse med Strandryddeuken.
Av: Sara Wilsgaard | Publisert: 6. mars 2018 | Fagområde: Marint avfall og forsøpling

Oppfordrer hele bransjen til å delta!

Avfall Norge oppfordrer alle avfalls- og gjennvinningsselskaper om om å ta imot og/eller tilby transport av marint avfall kostnadsfritt for ryddere under Strandryddeuken 2018. 

Strandryddeuken 30. - 6. mai er en årlig nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent. Flere tusen frivillige rydder strender, men også elver og innsjøer, for avfall på avveie over hele landet. 

I år dekker NRK denne nasjonale dugnaden i flere medier, og det ventes rekordoppslutning på rundt 100 000 ryddere. Den økte oppmerksomheten knyttet til plast på avveie og ellers marin forsøpling, krever at avfalls- og gjenvinningsbransjen håndterer over 2000 tonn avfall fra disse ryddeaksjonene. 

En samlet bransje

Avfall Norge, Norsk Industri, MEF og KS Bedrift oppfordrer medlemmer innenfor avfalls- og gjenvinningsbransjen til å aktivt involvere seg gjennom å tilby sin kompetanse og tjenester i forbindelse med Strandryddedagen. Vi ønsker å sikre at avfallsbransjens innsats synliggjøres nasjonalt, regionalt og lokalt ved bruk av Ryddeportalen som viser mottakssteder i eget ryddekart

Vi oppfordrer foretak i avfalls- og gjenvinningsbransjen som ønsker å ta imot og/eller tilby transport av marint avfall kostnadsfritt for ryddere til å gi tilbakemelding om det HER

Selskapene kan få kostnader refundert av Refusjonsordningen gjennom Hold Norge Rent. 

Vi håper dere er klare til innsats. 

Kontakt oss

Sara Wilsgaard

Rådgiver næringspolitikk og kommunikasjon
Avfall Norge
Telefon:  95707878