Ny podcast med Ola Elvestuen: Nå må vi gjøre som vi sier

I podcasten Sirkulér blir vi bedre kjent med Ola Elvestuen og hans politiske engasjement. Han har lang fartstid i politikken, og brenner for å gjøre enda mer.

Av: Avfall Norge | Publisert: 13. august 2020

Det er få politikere som kjenner avfalls- og gjenvinningsbransjen så godt som Ola Elvestuen. Som tidligere statsråd og nå stortingspolitiker har vi spurt han om hvilke forventninger han har til regjeringens nye strategi for sirkulærøkonomi som skal presenteres i høst.

Må jobbe sammen mot målene

Ola Elvestuen ser frem til at strategien skal presenteres og mener den blir viktig for å få den nødvendige systematikken man trenger for å gjøre jobben videre. Spesielt viktig er en slik strategi fordi man får en felles enighet, og en regjering og departementer som jobber sammen for å nå de målene vi skal.

- Det som har vært viktig for meg er at selv om du jobber med en strategi, så skal du ikke vente med tiltakene. Og det gjøres jo mye, sier Ola Elvestuen i podcasten.

65% materialgjenvinning

Innen 2035 skal Norge nå EU-målene om 65% materialgjenvinning. Norge ligger fortsatt rundt 40% materialgjenvinning, og har gjort det lenge. Kan vi forvente en form for ketchupeffekt, hvor en del av disse tiltakene som er satt i gang, blir synlig i statistikken?

- Det må vi. Særlig husholdningsavfall har ligget mye nede i kommunene lenge. Vi trenger en større nasjonal styring, sier Elvestuen.

Han peker da på kommende krav til kildesortering men også behovet for økt samarbeid mellom kommuner, hvor han trekker frem Midt-Norge som et godt eksempel.

Nå må vi gjøre som vi sier

På spørsmål om hvorfor det oppleves at politiske saker blir liggende over tid forteller Elvestuen at en del av jobben er å følge det hele veien gjennom til det faktisk er gjennomført.

Og hva er det egentlig som driver det politiske engasjementet til Ola Elvestuen?

- Når du spør meg om hvorfor jeg begynte med politikk, så har jeg lært meg at det er tre ting som gjelder. Du skal si det du mener, gjøre det du sier og du skal huske at ingenting er gjort før det faktisk er gjennomført.

Hør hele episoden med Ola Elvestuen her

-

Kontakt oss

Nancy Strand

Seniorrådgiver
Avfall Norge
Ansvar: Avfall Norges podcast Sirkuler, Internasjonalt arbeid herunder ISWA and FNs plastavtale, kompetanse og innovasjon
Telefon:  91601901

Relaterte artikler

Se flere nyheter