- Det blir spennende å få vite hva som rører seg i bransjen

Vi tester ut nytt konsept under Årskonferansen. På bransjedagen er det fritt frem for ulike virksomheter å fylle konferansen med program.

Av: Stine Thorp | Publisert: 23. mai 2023

Under fjorårets årskonferanse møttes flere enn 1000 deltakere til gjenvinningsbrasjens største treff på X Meeting Point på Hellerudsletta for å få faglige oppdateringer, bygge nettverk og treffe bransjekolleger.

- Vi fikk gode tilbakemeldinger, men også nyttige innspill til hvordan konferansen kan bli enda bedre, sier Kåre Fostervold, direktør samfunnskontakt i Avfall Norge.

Et av dem var at virksomheter ønsker flere muligheter til å vise seg frem på andre måter enn med stand i messehallen.

- Vi merket oss jo at de som hadde booket møterom i møtesenteret hadde godt med besøk i løpet av konferansen. Det var faktisk tilløp til kø under noen av arrangementene, sier Fostervold.

Bransjen får egen dag

Som et resultat testes et nytt konsept ut under årets konferanse 5.-7. september. I stedet for at Avfall Norge bestemmer programmet under hele konferansen, blir onsdag 6. september satt av til at bransjen selv kan leie møterom og konferanserom og ha ulike arrangementer.

- Det gir muligheter for å holde foredrag eller miniseminarer, arrangere infomøter, produktpresentasjoner eller lanseringer, sier Fostervold.

Mange bruksmuligheter

Bookede rom er tilgjengelige fra onsdag morgen kl. 8 til konferansens slutt torsdag kl. 14. Det er satt opp fire timelange programposter i løpet av bransjedagen, 9-10, 11-12, 13-14 og 15-16, og arrangementer som holdes da kan presenteres i programmet på Årskonferansens nettside.

- Men dette er helt opp til den enkelte. Kanskje man heller ønsker å holde styremøte eller interne møter, eller bruke et møterom som loungerom, sier Fostervold.

Alle møterom og konferanserom er rigget med TV/prosjektor og standard oppsett av bord/stoler. Det er imidlertid fullt mulig å tilpasse dette.

- Hvis man for eksempel ønsker å booke et av de store konferanserommene, men heller vil ha rundbord eller sofagrupper i stedet for konferanseoppsett med stoler i rekke, er det mulig å avtale dette med konferansesenteret. X Meeting Point kan også ordne med servering av mat og drikke, sier arrangementskoordinator Didrik Støbakk.

Viktig treffpunkt

- På Årskonferansen møtes et bredt spenn av hele bransjen, og bransjedagen blir den store dagen for å utforske utstillingen, knytte nye kontakter og bli oppdatert på hva andre - konkurrenter eller mulige samarbeidspartnere - sysler med. Jeg tror alle som kommer på Årskonferansen vil få mye ut av denne dagen, sier Fostervold.

Flere av rommene er allerede booket, og Avfall Norge vil også være på plass i møtesenteret.

- Vi vil også være synlige med arrangementer under bransjedagen, men det blir på en annen måte enn i fjor, da Avfall Norges ansatte var såpass involverte i programmet at vi nesten ikke fikk tid til annet enn å organisere. Jeg gleder meg til å ha en hel dag til å besøke både messehallen og delta på aktivitetene i møtesenteret. Det blir spennende å få vite hva som rører seg i bransjen, sier Fostervold.

Kontakt oss

Kåre Fostervold

Direktør samfunnskontakt
Ansvar: Næringspolitikk, pressekontakt, energigjenvinning
Telefon:  48168041