Vil lage en nasjonal datahub for gjenvinningsbransjen

Avfall Norge tar initiativ til å utvikle en datahub der vektdata fra norske avfallsanlegg samles i sanntid. Målet er å gi politikere, myndigheter og bransjen selv bedre beslutningsgrunnlag.

Av: Stine Thorp | Publisert: 21. november 2023

- Behovet for og kravene til avfallsstatistikk er stadig økende, både for prosjekter, for virksomheter, og for nasjonale miljømål. Dessverre er avfallsstatistikk ofte mangelfull, usikker og blir tilgjengeliggjort først etter endt prosjektaktivitet, sier Elin Hansen, seniorrådgiver i Avfall Norge .

- Å samle alle vektdata fra norske avfallsanlegg i en felles database kan effektivisere arbeidet med sirkulær rapportering og omstilling betydelig, og sikre bedre kvalitet på statistikken.

Presenterer pilot på workshop

Avfall Norge har i samarbeid med Mepex, Direktoratet for byggkvalitet og Samordningsrådet for digitalisering i bygg- og anleggsnæringen gjort en pilot på hvordan dette kan løses.

Interessenter inviteres nå til å delta på en workshop torsdag 7. desember, for å gi innspill til forutsetninger og rammer for et nasjonalt utviklingsprosjekt. Workshopen er hybrid.

- Vi håper flest mulig deltar på denne workshopen og kommer med innspill til prosessen videre. Vi mener en nasjonal datahub som vi skisserer her vil være av stor verdi for bransjen, sier Hansen.

Kontakt oss

Elin Hansen

Seniorrådgiver, fagsjef
Avfall Norge
Telefon:  48234334