Digitaliseringsseminaret 2021

EU’s miljøbyrå publiserte nylig en ny rapport som peker på at avansert digital teknologi kan spille en avgjørende rolle i gjøre bransjen vår mer sirkulær og bærekraftig. Da passer det fint at årets første fagseminar har tema digitalisering.

Vi skal også ta i bruk et nytt digitalt verktøy for å forsøke og levere et seminar som minner mer om det klassiske seminaret vi kjenner. Det blir en hovedscene med presentasjoner og paralleller, i tillegg til en utstillingsmodul som vi håper og tror skal treffe bra for våre leverandør-medlemmer. Ta kontakt om dette hører interessant ut.

Beskrivelse
Program
Foredragsholdere

I februar har digitalisering vært hovedfokus for Avfall Norges webinarer under Avfallsforsk paraplyen. Under Digitaliseringsseminaret skal vi mer i dybden på de ulike temaene vi har vært innom i februar og se hvorfor vi mener akkurat disse er sentrale for bransjen samt hvordan vi sammen skal kunne bidra til å løfte bransjen. Det vil bli innlegg både fra velkjente bransjepersoner og nye ansikter.

Spørsmålet vi skal forsøke å besvare er "hvordan skal man gå fram for å "digitalisere" ? Hva betyr det egentlig, og hva ligger skjult bak alle begrepene som ofte nevnes i samme setning som for eksempel internett of things, machine learning osv.?

På den helt nye plattformen til Avfall Norge skal vi nå åpne for en innlegg fra hovedscenen, paralleller, nettverksbygging og utstillinger fra leverandører. Dette blir noe som bransjen ikke har sett tidligere!

Programmet blir fortløpende oppdatert etter som bekreftelser kommer inn.

Utstillinger og sponsing av arrangement

Årets seminar blir spesielt i og med at det er vårt første full seminar som også er digitalt. Med dette mener vi at vi skal levere flere av de opplevelsene som et fysisk seminar har, men på en digital måte. Dette er en utvikling som er naturlig, også for vår bransje, og som er aktualisert veldig av den globale pandemien vi er i.

Løsningen vi har valgt legger opp til har en hovedscene og plass til paraleller, nettverksbygging og ikke minst utstillinger. I tillegg har man muligheten til å knytte konktater og chate med alle andre deltagere. Ønsker du å delta om utstiller eller sponsor ta kontakt.

Grupperabatt

Vi tilbyr en grupperabatt for våre digitale fagseminarer. Ved kjøp av mer enn fem billetter vil alle billetter, utover de fem, være gratis. Det forutsetter at bestillingen skjer samlet. Rabatten vil trekkes ved bestilling.

Påmeldingen stenger 9.3 kl 23:00, dagen før arrangementsstart - ta kontakt med Sara om du ikke rakk den åpne påmeldingen.


Onsdag 10. mars

09.00–10.00

Vi åpner for utstillinger og nettverksbygging i vår nye løsning.

09.55–10.00

Velkommen til dagens seminarer

Foredragsholder: Håkon Bratland, Fagrådgiver, Avfall Norge | Sara Wilsgaard, Medlemsansvarlig, Avfall Norge | Anna Fagerheim Rådgiver, Avfall Norge

10.00–10.15

Foredragsholder: Silvija Seres Investor, Gründer og President, Tecknorocks og Polyteknisk forening

I Silvija Seres siste bok skriver hun at 12 nye digitale teknologier kan endre verden like mye som boktrykkerkunsten gjorde. Norge kommer til å bli radikalt endret. Silvija presenter en kraftfull fortelling om hvorfor det er nå vi bestemmer hvordan Norge, og da også avfallsbransjen, vil endres de neste 50 årene.

10.17–10.37

Foredragsholder: Anders Waage Nilsen , WasteIQ/NEW

Anders har skrevet læreboken om Industri 4.0 sammen med ISWAs tidligere president Antonis Mavropoulos. Den erfaringen er alene nok til at han kan gi et veldig godt innblikk i hva dette innbærer og hva det betyr for bransjen på sikt. I tillegg er Anders en av grunnlegger av WasteIQ som leverer tjenester direkte til flere aktører i bransjen innen nettopp digitalisering.

10.40–11.00

Foredragsholder: Eirik Andreassen Manager, Digital Norway

Erik Andreasen har jobbet lenge i Digital Norway og har vært med på oppstarten av ToppIndustriSentret som jobber nettopp med hvordan næringslivet i Norge skal kunne ta del i, og nytte gevinstene av, den digitaliseringen som foregår i samfunnet vårt. Han vil snakke om hvordan data kan bidra til verdiskapning og innovasjon.

11.00–13.00

Utstillinger og nettverksbygging

11.30–12.30

Session om "Sensorer og systemer"

  • Miljø & Sikkerhet med Ståle Roness
  • Brighterbins med Theodor Hauge Engesæth


11.30–12.30

Session om "Styring og innsamling"

  • Nordsense med Dina Widd
  • Stalkit med Marcos Arizti Texido
  • Fieldata med Thomas Gundersen

12.30–13.00

Utstillinger og nettverksbygging

13.00–13.18

Foredragsholder: Daniel Westervik , Energy Control AS

Hvordan fungerer egentlig internett of things og ikke minst hvordan kan dette hjelpe deg? Mange synes dette høres dyrt og vanskelig ut, men er dette sant? Daniel Westervik skal fortelle fra sitt ståsted og fra sin kontakt med bransjen hvilke muligheter for finnes og hvor lett dette kan være.

13.20–13.38

Foredragsholder: Sven Edgren , DNVGL

Sven Edgren jobber til vanlig med blockchain hos DNVGL i Hamburg og har bedre oversikt enn de fleste på hva blockchain er og hvordan det kan brukes. Han skal snakke om alle disse «mote-teknologiene», hvordan kan de hjelpe og ikke minst hva er det best egnet til?

13.40–14.00

Foredragsholder: Anne Martine Rustad , SINTEF

Kunstig intelligens er allerede tatt i bruk innenfor områder som logistikk, vedlikehold og drift. I dette foredraget vil SINTEF gi noen eksempler fra andre bransjer på hvordan dette er tatt i bruk og hvordan det kan være aktuelt for avfallsbransjen.

14.00–14.05

Avslutning og takk fra alle oss som har jobbet i kullissene - utstillingene og minglingen er åpne til kl 15:00

Foredragsholder: Anna Fagerheim, Rådgiver, Avfall Norge | Håkon Bratland, Fagrådgiver, Avfall Norge | Sara Wilsgaard Medlemsansvarlig, Avfall Norge

14.00–15.00

Utstillinger og nettverksbygging

Håkon Bratland

Fagrådgiver, Avfall Norge

Rådgiver for gjenvinning og digitalisering i Avfall Norge. Jobber nå som prosjektleder for å utvikle faktagrunnlag satsningen til Avfall Norge

Sara Wilsgaard

Medlemsansvarlig, Avfall Norge

Sara Wilsgaard medlemsansvarlig i Avfall Norge. Hun har bakgrunn i markedsføring, og brenner for tydelige budskap, brukervennlige løsninger og klar kommunikasjon. Videre har hun masterstudier innen bærekraft, strategi og ledelse. Hun leder også Avfall Norges satsing innen ombruk og bærekraft.

Anna Fagerheim

Rådgiver, Avfall Norge

Anna Fagerheim er rådgiver i Avfall Norge. Hun har en mastergrad i fornybar energi fra NMBU og var aktiv deltaker i REdu-programmet. Hun jobber med en stor bredde av faglig prosjekter og arrangementer i Avfall Norge, herunder Avfallsforsk og REdu.

Silvija Seres

Investor, Gründer og President, Tecknorocks og Polyteknisk forening

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor, med doktorgrad fra Oxford University. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Se presentasjonsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=bprPkAQLrlw&feature=youtu.be

Anders Waage Nilsen

Anders er en seriegründer der siste selskap er et kjent navn i bransjen, nemlig WasteIQ. Fra før av har han jobber som journalist, skrevet bøker, musiker, startet festivaler og et magasin. Det er med andre ord en kreativ mann som skal fortelle om Industri 4.0 og betydningen den har for bransjen. Og om du var i tvil om det er rett mann for jobben, så er det verdt å nevne at han også har skrevet læreboken innen emnet sammen med Antonis Mavropoulos, tidligere president I ISWA.

Manager, Digital Norway

Eirik Andreassen arbeider i dag i DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret AS med et spesielt ansvar for tjenester rettet mot SMBer, regionale partnere og virkemiddelapparatet. Han var tidligere toppsjef i Veritas Petroleum Services (Singapore/Rotterdam), et globalt selskap spunnet ut av DNV GL. Totalt har Andreassen over 20 års internasjonal ledererfaring, med alt fra prosjektledelse av byggeprosjekter til digitalisering av virksomheter. Han er utdannet sivilingeniør (Naval Architecture) fra NTNU i Trondheim med en Master of Science fra MIT i Boston.

Norwegian industry is in the middle of an era where digital transformations are creating fantastic opportunities for growth and collaboration between the few large and the many SMEs who make out Norway’s Industry. At the same time, it is a challenging task to acquire the knowledge and experience required to implement these opportunities in own organisation, and uncertain what implications this has for the company and its employees. The need for access to knowledge and experience from others who has succeeded in their digital transformation is therefore critical for all enterprises that seek opportunities in automation, new work processes, renewed business models and alternative customer interactions. To ensure an expansive Norwegian industry we have to unite our strengths as a small country and together build knowledge, gain experience, share resources and assets to assist even the smallest company to master global competition and the opportunities digitization give for growth.

Daniel Westervik

Daniel har mange års erfaring innen IoT, og har bred erfaring med å hjelpe ulike bedrifter med digitale forretningsmodeller i Norge. Daniel jobber med strategiske beslutninger og jobber også kontinuerlig for å finne de beste IoT og Proptec enhetene som finnes .

Sven Edgren

Sven Edgren holds the position of Head of Digital Assurance Services at DNV GL Supply Chain & Product Assurance, offering DNV GL digital/blockchain enabled services in the supply chain and sustainability area to drive value from higher levels of integrity, quality and transparency. Sven has worked and lived in Norway, Sweden, England, Germany, France and the USA. He is based out of DNV GL’s Hamburg office and holds a Master in Management from ESCP Europe Business School.

Anne Martine Rustad

Anne Marthine Rustad er forskningsleder i SINTEF Digital med ansvar for kunstig intelligens. Hun har bred industrierfaring, og har tidligere jobbet i DNV, Boston Consulting Group og Aker Solutions. Hun er utdannet sivil ingeniør i teknisk kybernetikk og PhD i marin kybernetikk ved NTNU, med forskningsopphold ved MIT. Hun har også hatt en bistilling ved NTNU som 1.amanuensis II.