Velkommen til Nordsense

Nordsense har som mål om å omdefinere avfallsindustrien med smart sensorteknologi. Den nye Silicon Valley-finansierte gründerbedriften er basert i Danmark og ser frem til å kunne bistå avfallsinnsamlingen i Norge med å bli grønnere, renere og smartere.

Av: Avfall Norge | Publisert: 15. januar 2021

I følge Nordsense blir nesten 90% av verdens avfall samlet inn til feil tid. Avfallsbeholdere er ofte enten overfylte eller nesten tomme ved innsamling. Dette koster både lommeboken og miljøet og fører til unødvendige utgifter, arbeidstid og karbonutslipp.

Nordsense ble grunnlagt i 2015 i Danmark med et ønske om å løse problemene med ineffektivitet og mangel på bærekraft innen avfallssektoren. De tilbyr en komplett løsning for optimalisering av avfall.

Revolutionerer avfallshåndtering med datainnsikt

Nordsense bruker IoT-sensorteknologi for å optimalisere avfallsinnsamlingsprosessen. Avfallsbeholdere er utstyrt med en liten sensor som måler forskjellige datapunkter. Dette er koblet til en online plattform der brukere kan bruke dataene til blant annet å spore fyllnivåer og optimalisere samleruter.

- Data fra sensorbaserte løsninger skaper transparens, og dette gir mulighet til å ta bedre beslutninger, sier administrerende direktør i Nordsense Anders Engdal.

- Vår erfaring er at sensorteknologi gir ekstremt verdifull innsikt som bidrar til å komme nærmere innbyggernes behov og optimalisere ressursene.

Bidrar til en mer bærekraftig avfallssektor

Nordsense fortellet at smarte sensorer kan brukes av forskjellige grunner, inkludert å gi bedrifter og organisasjoner en bærekraftig fordel. Kommuner over hele verden bruker allerede data og innsikt fra smarte sensorer for å vurdere effekten av deres resirkuleringskampanjer, forbedre avfallsreduksjonsprogrammer og øke materialgjenvinningsgraden.

- Vårt mål er å få en positiv miljøpåvirkning ved å hjelpe organisasjoner med å nå sine resirkuleringsmål, samtidig som vi reduserer antall kjøretøy på veien og gjør byene renere, sier Dina Widd, visedirektør for kundesuksess i Nordsense.

Ønsker å akselerere smartere avfallshåndtering i Norge

Nordsense håper å komme i kontakt med andre medlemmer i Avfall Norge for å dele og diskutere innsikt i hvordan gjenvinningsbransjen kan transformeres til å bli mer effektiv, transparent, digitalisert og bærekraftig.

- Vi ser frem til å hjelpe norske kommuner og andre virksomheter med å skifte til mer miljøvennlig og datadrevet avfallsinnsats med smarte sensorløsninger, sier Anders Engdal.


Les de siste nyhetene om smarte løsninger for avfallshåndtering fra Nordsense på deres nettsider:
https://nordsense.com/newsroom/

Nordsense


Kontaktperson

Dina Widd, VP of Customer Success

Tlf: +45 60 13 85 29
e-post: dma@nordsense.com

https://nordsense.com/


Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter