Behov for flere sensorer i gjenvinningsfaget

Vestfold og Telemark fylkeskommune trenger flere personer fra bransjen som kan sitte i prøvenemnd for gjenvinningsfaget.

Av: Avfall Norge | Publisert: 15. november 2021

Vestfold og Telemark fylkeskommune ser en gradvis økning i antall prøver i gjenvinningsfaget, og har derfor et behov for å få egen nemnd. Målet er å få denne opplært og operativ i løpet av 2021, slik at den kan virke i 2022. De trenger til sammen fire personer fordelt på Telemark- og Vestfoldsregionen.

Er du interessert i å sitte i prøvenemnd, og holder til i Vestfold og Telemark? Ta kontakt!

Hva er en prøvenemd

Alle som skal opp til en praktisk fag-/ svenneprøve må vurderes av en prøvenemnd. Vestfold og Telemark fylkeskommune har prøvenemnder i 90 ulike fag.

Å være i prøvenemnd er et verv. Prøvenemndsmedlemmer blir oppnevnt av fylkeskommunen for 4 år av gangen og må gjennomgå en obligatorisk opplæring. Medlemmene er sensorer til fag-, svenne- og kompetanseprøver og er ansvarlige for sluttvurderingen av de praktiske prøvene. I tillegg til å arbeide med prøver, har nemndene også rollen som yrkesutvalg for fag- og yrkesopplæringen, for eksempel ved godkjenning av nye lærebedrifter eller praksis i praksiskandidatordningen.

Behov for flere fagutdannete

Flere aktører i bransjen har belyst utfordringen med å få flere fagutdannete til bransjen. Avfall Norge, i regi av REdu, deltok derfor på KAV (de kommunale avfallsbedriftene på Vestlandet) kompetanse sin samling i Haugesund forrige uke hvor denne utfordringen ble diskutert. Avfallsselskapene som er en del av KAV, sammen med bransjeorganisasjonene, diskuterte hvordan bransjen kan tiltrekke seg flere lærlinger i de operative fagområdene i bransjen.

Avfall Norge tar dette videre i styringsgruppen i REdu-satsingen.

Relaterte artikler

Se flere nyheter