Disse vant bransjeprisene i 2022

Se hvem som vant Gründerprisen, Innovasjonsprisen og Kommunikasjonsprisen.

Av: Stine Thorp | Publisert: 12. september 2022

Under Årskonferansen 2022 i starten av september ble Avfall Norges tre bransjepriser høytidelig delt ut til tre verdige vinnere. Se bilder fra prisutdelingen nederst i saken.

Gründerprisen 2022

Gründerprisen gis til noen som jobber med nytenkende prosjekt innenfor avfall og gjenvinning eller sirkulær økonomi. Juryen ser etter prosjekter med dokumenterte resultater og effekt. Prosjektene skal også ha nytteverdi for bransjen, og bidra til grønn omstilling.

Årets vinner har utviklet et konsept og teknologi som bidrar til å digitalisere og effektivisere bransjen. Denne teknologien er helt avgjørende for å lykkes med bedre sortering og logistikk for gjenbruk av blant annet byggavfall.

Vinner av Gründerprisen 2022 er Sensorita. Selskapet ble utviklet som en del av to studenters masterstudie i 2020, og har i løpet av våren 2022 vokst fra 2 til 6 ansatte. De har fått med seg noen av de mest kjente investor-navnene i Norge og mottok i august i år fire millioner kroner fra Innovasjon Norge.

Kommunikasjonsprisen 2022

Kommunikasjonsprisen deles ut til noen som bidrar til å forbedre holdninger og øke kompetanse om ressursbruk, materialgjenvinning og avfallsreduksjon, og sprer kunnskap om bærekraft og sirkulær økonomi.

Årets vinner har produsert en rekke undervisningsvideoer i samarbeid med NRK. Videoene har så langt hatt over en million visninger blant elever på videregående skole. De har satt fokus på viktige temaer som er relevante for bransjen. Vinnerens kommunikasjon holder høy kvalitet, og er kompromissløs på hva de vil formidle.

Vinner av Kommunikasjonsprisen 2022 er Stiftelsen LOOP. Juryen vil bemerke at LOOP også får prisen for sitt gode kommunikasjonsarbeid over tid. Juryen anser LOOP som en viktig aktør i bransjen fortjener ekstra oppmerksomhet.

Innovasjonsprisen 2022

Innovasjonsprisen deles ut til etablerte virksomheter, fagmiljøer, prosjekter eller enkeltpersoner som bidrar til å ta bransjen til neste nivå når det gjelder bærekraft og økt bruk av resirkulerte råvarer.

Juryen mener vinneren ligger helt i front når det gjelder forskning på sitt område. De er nominert for et prosjekt som kan gi betydelige klimakutt. Prosjektet har også et stort verdiskapingspotensial. I tillegg knytter prosjektet ulike aktører i verdikjeden sammen til en velfungerende sirkulær økonomi.

Prosjektet heter Klimakinderegget, og Innovasjonsprisen 2022 går dermed til Lindums Fou-avdeling.

Vi skal selvsagt dele ut bransjepriser også neste år - følg med når vi etterlyser kandidater våren 2023. Du kan nominere andre, men også egen virksomhet.

Prisene ble delt ut av Anna Fagerheim og Sara Wilsgaard fra Avfall Norge under minglemiddagen på Årskonferansens første dag.
Sensorita stakk av med Gründerprisen. F.v: Emil Skar, Didrik Steen Ingebritsen, Silje Marie Flaaten og Ulrikke Lien.
LOOP fikk Kommunikasjonsprisen både for sitt arbeid med LOOP Miljøskole, og for sin innsats for å minske avfallsmengder og øke kildesorteringen. Fredrikke Friis Bertheussen tok imot prisen på vegne av LOOP.
Lindum-sjef Pål Smits tok imot Innovasjonsprisen, som ble gitt til Lindums FoU-avdeling for Klimakinderegget.

Kontakt oss

Sara Wilsgaard

Medlemsansvarlig
Avfall Norge
Ansvar: Medlemskommunikasjon, bærekraft og ombruk.
Telefon:  95707878

Relaterte artikler

Se flere nyheter