Første sirkulærkart er lansert

Kartet "Sirkulære Viken" gjør det lettere for innbyggerne å finne sirkulære tjenester.

Av: Stine Thorp | Publisert: 28. august 2023

I slutten av august lanserte Avfall Norge og Viken fylkeskommune "Sirkulære Viken", en digital kartløsning som gir oversikt over alle aktører som har sirkulære forretningsmodeller, med hovedvekt på små/mellomstore aktører innen ombruk, utleie/utlån, reparasjon og mer.

- Dette er et dynamisk kart hvor det vil komme flere sirkulære aktører til. Nå i slutten av august har det allerede rundt 5000 visninger, så det tyder på at folk er interessert i å vite hvilke sirkulære tilbud som finnes, sier Oda Korneliussen, som er prosjektleder for kartet hos Avfall Norge.

Se Sirkulærkart Viken her

- Å løfte frem de gode, sirkulære løsningene vi har er en viktig del av Avfall Norges strategi. Dette sirkulære kartet vil være et nyttig verktøy for forbrukere som er opptatt av å ta bedre vare på ressursene våre. Det var ikke vanskelig å si ja da Viken fylkeskommune tok kontakt og ville ha oss med på dette prosjektet, sier Runar Bålsrud, administrerende direktør i Avfall Norge.

Lanseringen fant sted i Avfall Norges Sirkulærhub, våre nye arrangementslokaler som skal åpnes offisielt senere i høst.

Kartet ble lansert av prosjektleder i Avfall Norge Oda Kristin Korneliussen, prosjektleder for kartet i Viken fylkeskommune Selma Sollihaugen, som er klimakoordinator i Klima Viken, og Jens Måge, prosjektleder for det overordnede Avfall Norge-prosjektet Ansvarlig produksjon og forbruk.

Et trettitals deltakere var til stede på den uformelle lansering der det ble servert kake og bobler og der Viken-artist, jazz- og visesanger Yngvil sto for musikalsk underholdning.

- Om andre fylker er interessert i å få sitt eget sirkulærkart må de ta kontakt med oss, sier Korneliussen.

Se bilder fra lanseringen:

Kontakt oss

Oda Korneliussen

Rådgiver
Ansvar: Clean Oceans through Clean Communities (CLOCC), bærekraft
Telefon:  92154677

Relaterte artikler

Se flere nyheter