Her er finalistene til Kommunikasjonsprisen 2022

Asker kommune Ombruk ved Anja Østerli, Linda Gåserud Fornes, driftstekniker IVAR, og LOOP Miljøskole er valgt ut som finalister til prisen, som deles ut på Årskonferansen i september.

Av: Stine Thorp | Publisert: 26. august 2022

De tre var blant åtte kandidater som ble nominert til Avfall Norges kommunikasjonspris i år.

Årets nominerte presenterte både enkeltpersoner, spesifikke prosjekter og virksomheter. De var alle gode kandidater, og juryen bemerker at det er gledelig å se at flere er innovative og nytenkende når de kommuniserer mot sine ulike målgrupper.

Da tre finalister skulle velges ut, enes juryen om Asker kommune Ombruk ved prosjektleder Anja Østerli, Linda Gåserud Fornes, driftstekniker IVAR, og LOOP Miljøskole.

Innovasjonsprisen deles ut på Årskonferansens første dag, nærmere bestemt under minglemiddagen tirsdag 6. september.

Juryens vurdering av Asker kommune Ombruk v/Anja Østerli


Asker kommune satser offensivt på ombruk. Fra start av har kommunikasjon vært en prioritert del av prosjektet. Prosjektleder Anja Østerli har, sammen med kommunikasjonsrådgiver Christina Ek Reindal, laget en brukervennlig og informativ oversikt over alle tilbudene på ombruk i kommunen.

I tillegg drifter de en egen instagramkonto der budskap om ombruk og informasjon om ombrukstilbudene i kommunen presenteres på en iøynefallende og morsom måte, både med bilder, film og lyd. Her er man bare få klikk unna kommunens informasjonsside om ombruk.

Juryens vurdering av Linda Gåserud Fornes, driftstekniker IVAR


Prosessoperatøren som jobber ved IVARs sentralrenseanlegg på Nord-Jæren bruker LinkedIn aktivt for å fortelle hva som foregår på denne type anlegg. Det er det de færreste som vet, og det ønsker Fornes å gjøre noe med. Hun ønsker også med kløkt og humor å opplyse om hva folk ikke bør skylle ned i do, og viser hvilke konsekvenser slike feilgrep får, og hva det koster samfunnet.

Hun viser arbeidsstolthet og glede, og at det er plass til både kvinner og menn i bransjen. Hun er kreativ og strategisk i sin kommunikasjon, og klarer på ypperlig vis å spre budskapet sitt til et bredt publikum.

Juryens vurdering av LOOP Miljøskole


LOOP Miljøskole og NRK Skole står sammen bak "Bærekraftskolen", en serie som har sirkulær økonomi, ressursknapphet og konsekvenser av overforbruk som tema. Av de 17 episodene som hittil er laget, trekkes "Fremtidens grønne jobber" frem. Den er myntet på videregående elever, og presenterer jobbmulighetene i avfalls- og gjenvinningsbransjen og rollen bransjen har i en sirkulær økonomi. LOOP Miljøskole holder høy kvalitet, og er kompromissløs på hva den vil formidle. Her tør man å være tydelig på utfordringene selv om det er mye politikk i temaene.

  • Se "Fremtidens grønne jobber" her

Kontakt oss

Sara Wilsgaard

Medlemsansvarlig
Avfall Norge
Ansvar: Medlemskommunikasjon, bærekraft og ombruk.
Telefon:  95707878

Relaterte artikler

Se flere nyheter