Klar for Rydd med jobben-dagen 14. september?

Vi oppfordrer våre medlemmer til å bli med på #klartvirydder-kampanjen, og sette rydding på og rundt anlegg på agendaen.

Av: Stine Thorp | Publisert: 5. september 2022

14. september arrangeres Rydd med jobben-dagen, som en del av Strandryddeuka 9.-18. september, Hold Norge Rents årlige nasjonale ryddeaksjon. I år er det dessuten Frivillighetens år, noe som gjør at det vil være ekstra fokus på dette arrangementet.


Rydd med jobben-dagen er en fin anledning til å vise at vår bransje tar ansvar og rydder rundt oss. Legg gjerne ut bilder/poster i sosiale medier fra ryddeaksjonen, og bruk hashtagene #klartvirydder og #ryddmedjobben.

#KLARTVIRYDDER-kampanjen

I forbindelse med prosjektet Nullvisjon forsøpling lanserte vi før sommeren #KLARTVIRYDDER-kampanjen, og delte en veileder og plakat som gir informasjon og tips om hvordan flyveavfall fra avfalls- og gjenvinningsanlegg kan minimeres. Nedlastbare versjoner ligger nederst i artikkelen.

Prosjektet er fullfinansiert av Handelens Miljøfond, og har som mål å redusere mengden forsøpling rundt avfalls- og gjenvinningsanlegg. I henhold til forurensningsloven er forsøpling ulovlig, og Statsforvalteren er i gang med å utarbeide egne krav til avfallsanlegg for å få bukt med flyveavfall og annen type forsøpling av nærområder rundt anlegg.

Fint for omdømmet

Å holde anleggene ryddig er en daglig oppgave, men i anledning Rydd med jobben-dagen kan vi vise hele Norge at bransjen tar sitt oppdrag på alvor.

Det vil foregå ryddeaksjoner over hele landet under hele Strandryddeuka, og mange avfallsanlegg vil bli kontaktet av frivillige som ønsker å levere avfall. Vi oppfordrer til å ta imot, og bruke refusjonsordningen som er tilgjengelig. Se video som forklarer nærmere her:

Relaterte artikler

Se flere nyheter