Sirkulær strategien drøyer - igjen

Avfallsbransjen.no melder denne uken at KLD signaliserer at strategien ikke kommer før "til våren".

Av: Avfall Norge | Publisert: 13. november 2020

Helt siden regjeringen ble enige om Granavoldenplattformen for to år siden har det vært skapt forventninger om at strategien for en sirkulær økonomi er et omtrent ett halvår unna.

Under Arendalsuka 2019 var strategien for på alles lepper, men de som fulgte med fanget opp at statssekretær Atle Hamar allerede hadde støtt på utfordringer i arbeidet med å samle 7 departementer om enn felles strategi. Etter det er det kommet nye kluter til, Deloitte har utarbeidet et omfattende kunnskapsgrunnlag og høringsuttalelser og innspill er innsendt til KLD.

- Vi har forståelse for at konronakrisen ikke har gjort det enkelt å holde fremdriften oppe, men 2,5 år er veldig lang tid i en periode der både EU og våre naboland setter fart, sier Cecilie Lind, administrerende direktør i Avfall Norge.

Danmark la frem sin strategi allerede i 2018, mens Sverige la frem sine tidligere i år. EU har lagt frem både handlingsplanen for sirkulær økonomi og en lang rekke strategier som understøtter

I påvente av strategien vil Avfall Norge intensivere arbeidet med det næringspolitiske programmet og gjennomslag for tiltakene som er viktige for bransjen.

Kontakt oss

Cecilie Lind

Administrerende direktør
Avfall Norge
Ansvar: Administrerende direktør
Telefon:  90110116

Kåre Fostervold

Rådgiver næringspolitikk og fag
Ansvar: Næringspolitikk, pressekontakt, energigjenvinning
Telefon:  48168041

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter