Møt våre nye REdu-interns

Avfall Norge har ansatt hele åtte summer interns denne sommeren, som skal jobbe på flere ulike spennende prosjekter for våre REdu-partnere.

Av: Tatiana Hetland | Publisert: 30. juni 2021

I år ønsker Avfall Norge velkommen til åtte REdu summer internship som er fordelt på fire ulike prosjekter i en seks ukers periode.

- I år har vi rekordmange studenter hos oss. Grunnen til det er at vi har flere prosjekter som er på bestilling fra REdu-partnere som har gått sammen om en problemstilling. Dette er en modell vi ønsker å videreføre, sier Mona Nordhammer Sæther, prosjektleder for REdu.

Nedenfor finner du informasjon om de ulike prosjektene.

Allokering av CO2-utslipp

Håkon Bakken Gjørva og Lisa Yael Hercz er studenter på femte året på henholdsvis fornybar energi ved NMBU og samfunnsøkonomi ved NTNU. Prosjektet de skal jobbe med omhandler kommunal allokering av CO2-utslipp fra avfallsforbrenning av restavfall, og hvordan utslippene henger sammen med avfallsproduksjon. Prosjektet finansieres av bedrifter fra faggruppen for energigjenvinning: BIR Avfallsenergi, Eidsiva Bioenergi, Forus Energigjenvinning, Senja Avfall, Statkraft Varme og Tafjord Kraftvarme.


Biogassproduksjon fra fiskeavfall

Thomas Key Kristiansen har fullført to bachelorgrader ved NMBU i fornybar energi og økonomi og administrasjon. I sommer har han som oppgave å se på tilgjengelig volum fiskeavfall som blir produsert i fiskeindustrien, og deretter kartlegge potensialet fiskeavfallet kan ha som råstoff i biogassproduksjon i Oslofjord-regionen. Prosjektet er i samarbeid med Biogass Oslofjord.


Kriterier for plukkanalyse

Eline Junliang Ødegård Vestgarden, Håkon Kollen Halnes og Sivert Strande Ruud skal i sommer jobbe med standardisering av kriterier for plukkanalyse i samarbeid med SeSammen i Midt-Norge. Eline har fullført en bachelor i samfunnsplanlegging og kommunikasjon fra UiA og en i Asia og Midtøsten studier ved UiO, mens Håkon og Sivert studerer henholdsvis på femte året i fornybar energi ved NMBU og statsvitenskap ved UiO.


Prosjekter i Avfall Norge

Iselin Idunn Østvedt og Tatiana Hetland har nettopp fullført bacheloren sin i fornybar energi fra NMBU og de skal jobbe internt i Avfall Norge på flere prosjekter.

Årets sommer interner har fått varierende prosjekter de skal jobbe med og det blir spennende å se resultatet fra hvert enkelt gruppe!


Kontakt oss

Mona Nordhammer Sæther

Fagrådgiver
Avfall Norge
Ansvar: REdu, merkeordningen, plast og marint avfall og forsøpling.
Telefon:  48023019

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter