Matsirkelen - Utfordringer

Hvordan vi utnytter våre biologiske ressurser best mulig? Fra jord til bord - og tilbake igjen. Hvordan kan vi sikre maksimal ressursutnyttelse og minimalt med avfall og utslipp i alle ledd?

Beskrivelse
Program

Vi ønsker å møte disse utfordringene gjennom innovasjon og inviterer derfor, i samarbeid med Innovasjon Norge og No Waste!, til innovasjonsworkshop med mulighet for å vinne 100.000 kr. Dette webinaret er et av en serie på fire forberedende webinarer før innvovasjonsworkshopen 12. oktober.

Forrige webinar ble et nytt begrep lansert- Matsirkelen. Hvert år kastes flere hundretusener tonn mat som kunne vært spist og det er svinn i alle ledd. Hos bonden, i dagligvarebutikkene og hos forbrukerne. Hvordan kan man redusere denne verdilekkasjen og finnes det gode løsninger på å lukke sirkelen? Fra jord til bord - og tilbake igjen.

Denne fredagen skal vi bli bedre kjent med aktørene som kjenner disse utfordringene på kroppen. Avfallsselskapene VESAR og BIR og produsenten Lerøy er bekreftet. Ellers vil du møte representanter fra landbruk og dagligvarehandel. Samlet vil disse kunne gi oss et helhetlig bilde av hvilke utfordringer aktørene i matsirkelen trenger din hjelp til å løse.

Program:

Introduksjon v/ Nancy Strand, Avfall Norge og Tina Wågønes, NoWaste

Matsvinn- en global utfordring v/ Frode Syversen, Mepex

Utfordringer som produsent v/ Thomas Johnsen, LERØY

Utfordringer rundt matsvinn i dagligvarebransjen v/ Jens Olav Flekke, Dagligvarehandelens miljøforum

Matavfall som problem v/ Stig Hallan, BIR

Plast i matavfallet v/ Kristine Bjordal, VESAR

Karbonnegative tomater- utfordringene ved å lukke matsirkelen v/ Ivar Hagemoen, Reklima

Viktige datoer:

  • Webinar- Målemetoder for verditap i matsirkelen, 25. september kl. 8.30-9.30
  • Webinar- Sirkulær bioøkonomi i EU, 02. oktober kl. 8.30-9.30
  • Innovasjonsworkshop på Lillestrøm 12. oktober
    Personer og team jobber videre med å utvikle sin idé sammen med problemeierne. Workshopenen ledes av Hanne Wetland fra Knowit. De tre beste ideene får mulighet for å pitche denne foran en jury, som vil kåre en vinner. Mer informasjon om agenda blir sendt ut til aktørene, men hold av hele dagen den 12. oktober til en fysisk samling.

Fredag 18. september

08.30–09.30