Arskonferansen 2024 banner mobile

Se hva som skjer under Ombruksuka

Ombruksuka er motvekten til kjøpefesten Black Week. Se hvem som arrangerer hva i vår bransje.

Av: Avfall Norge | Publisert: 17. november 2022

Ombruksuka har de siste årene blitt markert den samme uka som Black Week flere steder i landet.

Stadig flere aktører i gjenvinningsbransjen bruker denne uka til å sette fokus på ombruk med ulike arrangementer i sin by eller kommune, enten alene, eller i samarbeid med andre.

Her er en oversikt over ulike aktiviteter i Ombruksuka 2022:

Asker

Asker kommune åpnet sitt nye ombrukssenter Omigjen 17. november, og markerer ombruksuka med informasjonskampanjer om både Omigjen og kommunens ombrukstilbud ellers i SoMe.


Bergen

BIR og Bergen kommune arrangerer Gjenbruksuken 21.-27. november. Dette er en uke dedikert til bærekraftig forbruk og økt gjenbruk.

BIR og Bergen kommune samarbeider med en rekke aktører for å vise mangfoldet innen gjenbruk. Målet er å lære folk hvordan de på en enkel måte kan forbruke mindre og gjenbruke mer.

Mer informasjon: Bir.no/gjenbruksuken


Bærum

Bærum kommune markerer ombruksuka med informasjonskampanjer i SoMe om ombrukstilbudet som finnes i kommunen.


Drammensregionen

Bli med oss på ombruksuka! 🌏♻️
Samtidig som butikkene ruster opp for årets Black Week, lanserer RfD ombruksuka på gjenvinningsstasjonene Mile i Drammen og Lyngås i Lier.🥳
På ombrukstorgene våre kan du levere inn så mye du vil, og ta med deg det du trenger – helt gratis. Denne uka vil vi også servere kaffe og boller til de som tar turen innom.😃

Mer informasjon på RfDs hjemmesider.


Hamar

Resirkula på Hamar får blackfriday-besøk av lederen i Fremtiden i våre hender,Anja Bakken Riise! Har du lyst til å gjøre noe miljøvennlig på Black Friday i istedenfor å bidra til enda mer overforbruk? Kom og hør Anja snakke om boken sin "Mitt klimaregnskap". I et halvt år førte hun regnskap over hva hun spiste, hva hun handlet og hvor mye hun reiste, og regnet om alt til CO2-utslipp, og på Resirkula får du høre hennes erfaringer. Når: fredag 25. november kl 12.00 - 13.30 Hvor: Resirkula, kretsløpsparken, Holmefaret 16, 2320 Furnes, i Bite'ti Kafeteria

Mer informasjon: Resirkula.no/aktuelt/blackfridaybesok


Oslo

Ombruksuka 2022 arrangeres fra 19. - 25. november, og vil den uken fylle det Gamle Munchmuseet på Tøyen.

Oslo kommune samarbeider med en rekke aktører om å lage en uke full av arrangementer og aktiviteter der folk kan plukke opp gode tips og inspirasjon til hvordan de kan ta mer bærekraftige valg i hverdagen.

Mer informasjon: Oslo.kommune.no/miljo-og-klima/ombruksuka og Ombruksukas facebook-event


Stavanger

IVAR markerer ombruksuka med ulike aktiviteter i bruktbutikken Bruktbuå, og har også gjort en avtale med Stavanger UIS, der de skal ha en stand med fokus på ombruk. Formålet er å øke interessen for å handle brukt.

Mer informasjon: Ombruksuke i Bruktbuå.Bli med i vårt nettverk for ombruk!

Avfall Norge har et eget nettverk for ombruk. Under jevnlige digitale nettverksmøter tar vi opp ulike tema innenfor ombruk, og inviterer aktuelle ressurspersoner til å holde innlegg. Les mer om nettverket her.

Savner du noe på lista?

Meld inn om du/dere også har planlagt aktiviteter ifm. ombrukuka.

Relaterte artikler

Se flere nyheter