Arskonferansen 2024 banner mobile

Stor interesse for bioøkonomiens potensial i Indonesia

Skandinaviske aktører fikk presentert mulighetene for å utvikle bioindustri i et av verdens mest folkerike land.

Av: Stine Thorp | Publisert: 21. mars 2023

Mandag 20. mars inviterte CLOCC og Avfall Norge til hybrid morgenkaffe der temaet var potensialet for en sirkulær biogassøkonomi i Indonesia, nærmere bestemt regionen Banyuwangi, der CLOCC har et pågående prosjekt, og samarbeider med lokale myndigheter, organisasjoner og private aktører for å utvikle et fungerende avfallssystem.

Under møtet presenterte også Ketil Stoknes, PhD-forsker og prosjektleder hos Lindum, en rapport som kartlegger potensialet for å utnytte bioavfall fra husholdninger, landbruk, oppdrettsnæring og industri i regionen. I dag preges regionen av småskala anlegg, og det er en liten andel av bioavfallet regionen produserer som blir utnyttet. Se rapporten vedlagt nederst.

Blant deltakerne var representanter fra Den indonesiske ambassade i Oslo, NORAD og også svenske og danske aktører som opererer innenfor bioøkonomi.

SE OPPTAK AV FROKOSTMØTET LENGER NED I SAKEN

Gode råd fra Innovasjon Norge

Fredrik Bjerke Abdelmaguid, som til vanlig jobber i Innovasjon Norge, men pt. er utlånt til Utenriksdepartementet, orienterte om hvilke organisasjoner og virksomheter norske aktører som er interessert i å utforske mulighetene i Banyuwangi kan kontakte. Blant dem er:

SE FROKOSTMØTET HER:


Kontakt oss

Sigve Ånderå

Senior advisor
Ansvar: CLOCC
Telefon:  40408694

Relaterte artikler

Se flere nyheter