Bli med på studietur til et av Nordens største behandlingsanlegg for farlig avfall

20.-21. mars arrangerer Fagforum farlig avfall en studietur til Fortum Waste Solutions i Kumla, Sverige.

Av: Håkon Bratland | Publisert: 29. januar 2024

Fagforum farlig avfall, et samarbeidsorgan mellom NFFA og Avfall Norge, inviterer til studieturen, hvis formål er å gi deltakerne økt kunnskap og kompetanse innen håndtering av farlig avfall. Studieturen er spesielt rettet mot driftsoperatører på kommunale farlig avfallsmottak og personell på mellomlagre for farlig avfall.

- Studieturen er en del av vårt arbeid for å øke kompetansen i hele verdikjeden for farlig avfall. Den vil gi en bedre innsikt i hva som hender med avfallet videre i kjeden. Dermed vil for eksempel kravene til sortering, merking og pakking stille seg i et annet lys og gi deltakerne en forståelse av hvor viktig jobben deres er for den videre behandlingen av avfallet, sier Randi Pedersen, generalsekretær i NFFA.

- Økt yrkesstolthet og økt faglig innsikt vil også gi medarbeidere ideer og tanker som vil bidra i utviklingen av interne prosesser. Studieturen er også en fin anledning til å bygge nettverk med andre i samme type jobb, og åpner for diskusjoner og utvikling på operatørplan i bransjen, sier Pedersen.

FARLIG AVFALL I FOKUS
FARLIG AVFALL I FOKUS: Bransjekolleger Runar Bålsrud i Avfall Norge og Randi Pedersen i NFFA håper mange griper sjansen til å bli med på studietur og øke kunnskapen om behandling av farlig avfall.


Hands on-erfaring

Dette blir et hands on-kurs der deltakerne vil få en grundig forståelse av destruksjonsleddet for organisk farlig avfall og får innblikk i avfallsbehandlingsprosessene, inkludert mottakskontroll, innveiing og registrering.

I tillegg til det faglige innholdet vil turen også by på sosialt samvær, kollegiale samtaler og erfaringsutveksling.

- Dette blir to lærerike dager, og jeg håper våre medlemsbedrifter som håndterer farlig avfall benytter muligheten og sender aktuelle ansatte på denne studieturen, sier Runar Bålsrud.

Kun 50 plasser

Påmeldingen er nå åpen og håndteres av Avfall Norge. Med begrenset antall plasser tilgjengelig, oppfordres interesserte å registrere seg snarest for å sikre sin plass på denne unike studieturen.

Merk: Deltakere oppfordres til å ta med nødvendig verneutstyr i henhold til HMS-bestemmelser ved anlegget.

For mer informasjon, se lenke til arrangementet under eller gå direkte til påmelding

Kontakt oss

Håkon Bratland

Fagrådgiver
Avfall Norge
Ansvar: Innsamling, sortering og materialgjenvinning
Telefon:  97578502

Relaterte artikler

Se flere nyheter